, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τι πρέπει να σου προσφέρει μία ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι απλά ένα συμβόλαιο που σε καλύπτει νομικά για την κυκλοφορία, αλλά πολλά παραπάνω. Ώρα να δεις τι πρέπει να σου προσφέρει.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι απλά ένα συμβόλαιο που σε καλύπτει νομικά για την κυκλοφορία, αλλά πολλά παραπάνω. Ώρα να δεις τι πρέπει να σου προσφέρει.

Όλο και περισσότερες εταιρείες ξεφεύγουν από την αντίληψη πως η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα απλό συμβόλαιο και την αντιλαμβάνονται περισσότερο ως ένα μέρος της καθημερινής ζωής.

Εσύ όμως ως καταναλωτής τι πρέπει περιμένεις πραγματικά από μία ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αξιοπιστία

Το βασικό ζητούμενο σε κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η αξιοπιστία. Αυτό κάνει δυνατό ένα συμβόλαιο και αντανακλά το κύρος μίας εταιρείας. Η βεβαιότητα πως σε κάθε περίπτωση εσύ είσαι καλυμμένος και θα αποζημιωθείς, αλλά και πως η εταιρεία σου έχει τη δύναμη να σε καλύψει ανεξάρτητα του κόστους.

Εξυπηρέτηση κάθε στιγμή

Είναι σημαντικό να δεις το client service της εταιρείας που σου παρέχει ασφάλεια αυτοκινήτου. Θα πρέπει να έχεις 24/7 κάθε στιγμή τη δυνατότητα επικοινωνίας με την ασφαλιστική σου, χωρίς αναμονές για οτιδήποτε και αν χρειαστείς. Μία πολύ μικρή εταιρεία παρά τις καλές προθέσεις της πολλές φορές δεν μπορεί να παράσχει αυτή την ποιότητα υπηρεσιών.

Περισσότερα από ένα απλό συμβόλαιο

Εκπτώσεις, προσφορές, δώρα, προνόμια και πολλά άλλα έρχονται μαζί με ένα συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου. Αυτό δεν είναι μέρος του marketing της κάθε εταιρείας, αλλά το άνοιγμα των υπηρεσιών. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως πολλές φορές οι ίδιες εταιρείες παρέχουν και ασφάλειες κατοικίας ή υγείας και μπορούν να δημιουργήσουν συνδυαστικά προϊόντα.

Καλές αποζημιώσεις

Ένα συμβόλαιο μπορεί να είναι αρκετά ελκυστικό στην απόκτηση του, όμως όταν φτάσει η στιγμή της αποζημίωσης να είναι απογοητευτικό. Η καλή ασφάλεια αυτοκινήτου παρέχει αποζημιώσεις που καλύπτουν τον κάτοχο, ώστε να φτιάξει ανέξοδα τη ζημιά στο όχημα του ή να μπορέσει να καλύψει τα ιατρονοσηλευτικά έξοδα στην περίπτωση ενός προσωπικού ατυχήματος.

Επιπλέον παροχές

Μία ασφάλεια αυτοκινήτου πρέπει να σου δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώνεις το συμβόλαιο και να προσθέτεις επιπλέον καλύψεις. Εάν για παράδειγμα έχεις μία πολύ συγκεκριμένη ανάγκη, θα πρέπει η εταιρεία σου να παρέχει προσφέρει εξατομίκευση ώστε να εντάξεις μία αντίστοιχη κάλυψη στο βασικό συμβόλαιο σου και φυσικά σε μία προσιτή τιμή. Είναι σημαντική η ευελιξία καθώς οι ανάγκες μας αλλάζουν ταχύτητα σε έναν συνεχώς εναλλασσόμενο κόσμο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.