, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι σημαίνει για την χώρα μας η αναβάθμιση του Μαργαρίτη Σχοινά στην αντιπροεδρία της Κομισιόν

Τιμή για την Ελλάδα και αναβάθμιση της θέσης της στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αποτελεί η ανάθεση στον Έλληνα, με καταγωγή από τη  Χαλκιδική, Μαργαρίτη Σχοινά, της αντιπροεδρίας της Κομισιόν.
Της Βιβής Ανδρίτσου
Με την επιλογή αυτή η χώρα αναβαθμίζεται στην ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς είναι η πρώτη φορά που Έλληνας επίτροπος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Ε.Ε, γεγονός που σηματοδοτεί πέραν των άλλων θετικών στοιχείων και  την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τα εξαιρετικά κρίσιμα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνει, διαφύλαξη και προαγωγή του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, με αναφορά στη μετανάστευση, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση,  καθιστούν  κομβικό το ρόλο του Έλληνα Επιτρόπου για την προοπτική της Ε.Ε. Όσοι συνεργάστηκαν με το Μαργαρίτη Σχοινά, υπογραμμίζουν ότι αποτελεί υπόδειγμα διαχρονικού λειτουργού της ευρωπαϊκής διοίκησης.
Ο κ. Σχοινάς, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος και έτοιμος να στρωθεί στη δουλειά. Είπε μάλιστα, ότι προσβλέπει στη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , έτσι ώστε να μπορέσουν μαζί να μετατρέψουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες σε απτά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους.
Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα μας αναβαθμίζεται
«Η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια. Γιατί η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης υπολογίζει πολύ στον νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το Μεταναστευτικό,  άλλωστε, είναι  κρίσιμο και για την Ένωση και για την Ελλάδα!
Θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι την Πρόεδρο και τους νέους Επιτρόπους. Και, βέβαια, τον Αντιπρόεδρο Σχοινά, που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του από την κυβέρνησή μας. Η Ελλάδα -και εγώ προσωπικά- προσβλέπουμε σε μία παραγωγική συνεργασία. Για το κοινό μας καλό, για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον», κατέληξε στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης.
 Γιώργος Γεωργαντάς: Τιμή για την Ελλάδα και επιτυχία για την κυβέρνηση
«Η ανάθεση της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα στον Μαργαρίτη Σχοινά, εκτός από τιμή και αναγνώριση της προσωπικής πορείας και αποτελεσματικότητας ενός ξεχωριστού ανθρώπου, είναι τιμή για την Ελλάδα και σημαντική επιτυχία για την κυβέρνηση. Το κύρος και η σημασία του χαρτοφυλακίου δείχνουν ότι η Ελλάδα παύει να είναι ο «ασθενής της Ευρώπης» και όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «αναβαθμίζεται πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή», επιβεβαιώνοντας ότι τα κράτη της γεωγραφικής περιφέρειας μπορούν να καθίστανται αναπόσπαστα κομμάτια του πολιτικού κέντρου της Ένωσης. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Σχοινά και να εκφράσω την πίστη μου σε μια παραγωγική μελλοντική συνεργασία», τόνισε σε δήλωση του στην εφημερίδα Karfitsa, o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.
Θεόδωρος Καράογλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας το γεγονός ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου στη  νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, αλλά και προς το πρόσωπο του ιδίου. Τον συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου και του εύχομαι καλή επιτυχία για το καλό του κοινού Ευρωπαϊκού μας μέλλοντος», δήλωσε στην εφημερίδα Karfitsa, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.
 Δημήτρης Σκιαδάς: Ανανάθμιση της Ελλάδας  στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι
«Η επιλογή του κ. Μαργαρίτη Σχοινά ως Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, από τη νέα Πρόεδρο, κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, έχει, για την Ελλάδα, διττή σημασία, τόσο ως επιλογή αυτή καθ’ εαυτή, όσο και ως προς το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο κ. Σχοινάς. Η επιλογή, για πρώτη φορά, ενός Έλληνα, σε θέση Αντιπροέδρου της Επιτροπής, σηματοδοτεί την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο μετά την περιπέτεια της μνημονιακής περιόδου 2010-2018. Η ευθύνη του κ. Σχοινά για τη διαφύλαξη και προαγωγή του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, με αναφορά στη μετανάστευση, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση καθιστούν κομβικό το ρόλο του Έλληνα Επιτρόπου για την προοπτική της Ε.Ε… Είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας», τόνισε σε δήλωση του στην εφημερίδα Κarfitsa,o καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, Δημήτρης Σκιαδάς.
Νίκος Γιαννής: Προσφέρεται μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Γνωρίζω τον Μαργαρίτη Σχοινά και τη διαδρομή του από τα φοιτητικά χρόνια μέχρι σήμερα. Θα έλεγα ότι αποτελεί υπόδειγμα διαχρονικού λειτουργού της ευρωπαϊκής διοίκησης. Εργατικός, ανθεκτικός, σεμνός, με άριστη γνώση, ακέραιος, με εξαιρετική αίσθηση κοινής λογικής, υπερασπιστής των ευρωπαϊκών επιτευγμάτων. Προσφέρεται μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ίσως ποτέ, μόνιμος υπάλληλος των θεσμικών οργάνων της ΕΕ κατόπιν διαγωνισμού, ανεδείχθη Επίτροπος. Ως Αντιπρόεδρος θα συντονίζει την απασχόληση, την ένταξη όλων, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ασφάλεια και τη μετανάστευση. Ανέλαβε την προαγωγή της πλέον κεφαλαιώδους συμβολής της Ενωμένης Ευρώπης, στην ειρήνη, τη ζωή και την πρόοδο όλων των πολιτών, αυτό που αποκαλείται ¨Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής.  Εξίσου σημαντικό: αγαπάει το βουνό και την πεζοπορία, πηγή έμπνευσης, ισορροπίας και υγείας, τόνισε σε δήλωση του στην εφημερίδα Karfitsa, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Γιαννής.
Αναστασία Χαλκιά: Νοιάζεται πάντα για την πατρίδα του
Συγχαρητήρια και ευχές για δύναμη και επιτυχία στο έργο του απέστειλε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, στον αντιπρόεδρο  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος κατάγεται από τη Φούρκα του Δήμου Κασσάνδρας  Χαλκιδικής.
«Πρόκειται για έναν άνθρωπο με βαθιά πίστη στο έργο που επιτελεί και έντονη συναίσθηση καθήκοντος στον ρόλο του στις ευρωπαϊκές προκλήσεις. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για έναν Κάσσανδρο που δεν παραλείπει στιγμή να ενδιαφερθεί και να νοιαστεί για την πατρίδα του την Κασσάνδρα, τον τόπο που αγάπησε και περνά εκείνο το κομμάτι της ζωής του, με τα ζεστά καλοκαίρια γεμάτα οικογενειακή, φιλική γαλήνη και θαλπωρή. Τον ευχαριστούμε για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την Κασσάνδρα μας και ευελπιστούμε στη διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία του», κατέληξε η κ. Χαλκιά.
Βασίλης Φεύγας: Η εμπιστοσύνη στη χώρα μας επιστρέφει
Ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας έκανε την εξής δήλωση: «Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ο πρώτος Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επιτυχία του θα είναι επιτυχία για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. H εμπιστοσύνη στη χώρα μας επιστρέφει!»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.