, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι φρενάρει την ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού

Σε έναν τουριστικό δήμο, όπως είναι ο Δήμος Θερμαϊκού, με χιλιάδες επισκέπτες κυρίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και προικισμένο με μοναδικές ομορφιές, υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα που είτε αξιοποιούνται ανοίγοντας το δρόμο στην περαιτέρω ανάπτυξή του, είτε μένουν ανεκμετάλλευτα ορθώνοντας εμπόδια. Κάτι που συμβαίνει στο Δήμο μας, με τις συνέπειες να επωμίζεται η τοπική κοινωνία.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ*

Ένας τέτοιος βασικότατος ανασταλτικός παράγοντας είναι και η μη αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου και τα οποία παραμένουν επί χρόνια αναξιοποίητα, κενά και απαξιωμένα. Ακίνητα με μεγάλη αξία και τεράστιες αναπτυξιακές και οικονομικές προοπτικές, όπως είναι οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εργασίας, το κάμπινγκ στον ίδιο οικισμό, αρμοδιότητας ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και το κάμπινγκ της Επανομής, που έχουν αφεθεί να ρημάζουν, στερώντας αφενός έσοδα και αφετέρου νέες θέσεις εργασίας.

Σε αυτό προστίθεται και το θέμα της προσπελασιμότητας, με την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της Επαρχιακής Περιφερειακής Οδού 27 (ΕΠΟ 27) – ένα παλαιό, φθαρμένο και αναγνωρισμένα ιδιαίτερα επικίνδυνο οδικό δίκτυο – και την απουσία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Παράγοντες που δυσχεραίνουν τη μετακίνηση του κόσμου και εμποδίζουν τις τεράστιες προοπτικές που κυοφορούνται για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τόπου μας να μετατραπούν σε πραγματικότητα.

Η Διοίκησή μας τόσο σε ό,τι αφορά στο θέμα της αξιοποίησης των δημόσιων ακινήτων, όσο και στο ζήτημα της βέλτιστης προσπελασιμότητας, έχει προβεί σε επανειλημμένες ενέργειες και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους, εξαντλώντας κάθε μέσο, προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Κάτι που ελπίζουμε να γίνει έστω και τώρα, ώστε να γονιμοποιηθούν οι συνθήκες και να επωφεληθούν οι πολίτες, ο τόπος και η χώρα.

*Ο Γιάννης Μαυρομάτης είναι δήμαρχος Θερμαϊκού

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.