, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τοκογλυφία: Συνελήφθη με διεθνές ένταλμα στη Σερβία ο Γουίλι Σαμάβαρη

Συνελήφθη επτά χρόνια μετά την «εξαφάνισή» του, μέσα από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, 41χρονος Ελληνοσύρος, η τοκογλυφική δράση του οποίου είχε απασχολήσει έντονα τις διωκτικές και δικαστικές αρχές της πόλης. Ο Γκούλσεν (Γουίλι) Σαμάβαρη ακινητοποιήθηκε στα σύνορα Σερβίας – Κοσσόβου από τις σερβικές αρχές και κρατείται ύστερα από διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελλάδας για την καταδικαστική απόφαση των 34 χρόνων κάθειρξης που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ
Η διαφυγή του 41χρονου το Νοέμβριο του 2012, λίγες ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε προκαλέσει θόρυβο, καθώς αποτέλεσε φιάσκο για τις δικαστικές αρχές. Ο Γ. Σαμάβαρη παρ’ ότι προσωρινά κρατούμενος, αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η δίκη του στους 18 μήνες προσωρινής του κράτησης, που είναι το ανώτατο όριο. Ακόμη και τις επόμενες ημέρες, αφού είχε αφεθεί ελεύθερος εμφανιζόταν στο δικαστήριο, αλλά σχεδόν καθημερινά οδηγούταν στο Αυτόφωρο για παραβίαση των όρων που του είχε θέσει το δικαστήριο. Έτσι σε κάποια στιγμή έφυγε και έκτοτε καταζητούταν.
Προ ημερών τον συνέλαβαν οι αρχές της Σερβίας κατά την είσοδό του από το Κόσσοβο, όπου μένει η σύζυγός του. Ο 41χρονος ζητείται να εκδοθεί στην Ελλάδα με βάση την καταδικαστική απόφαση των 34 χρόνων, εκτιτέα τα 25, που εκκρεμεί σε βάρος του. Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και οι σερβικές αρχές αναμένουν την αποστολή του πλήρη φακέλου του εκζητούμενου για να κριθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.
Είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011 σε μία επιχείρηση της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνες παρακολουθήσεις τηλεφώνων κατηγορουμένων και ακολούθησαν συλλήψεις. Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αντιμετωπίζοντας βαρύ κατηγορητήριο για περιπτώσεις τοκογλυφίας, ενώ και κατά τη διάρκεια της δίκης μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως δανείστηκαν με μηνιαίο τόκο 8 έως 10%. Μάλιστα η λεία του είχε προσδιοριστεί από την αστυνομία σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των δανειζόμενων, χωρίς να επιβεβαιωθεί εάν έγινε με τοκογλυφικούς τόκους, ήταν μέχρι και η ΠΑΕ Ηρακλής, την οποία υποστηρίζει ότι διευκόλυνε για να πάρει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς ο ίδιος διετέλεσε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.