, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τον δικό της διαστημικό σταθμό σχεδιάζει η Ινδία

Μεγαλεπήβολα διαστημικά σχέδια έχει η Ινδία καθώς να προγραμματίζει να δημιουργήσει τον δικό της διαστημικό σταθμό μετά την πραγματοποίηση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της το 2022, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της διαστημικής της υπηρεσίας.
Ο διαστημικός σταθμός, στον οποίο θα μπορούν να παραμένουν αστροναύτες για 15-20 ημέρες, θα τεθεί σε τροχιά σε ύψος περίπου 400 χλμ πάνω από τη Γη, είπε ο Κ. Σιβάν, πρόεδρος της ISRO, σε συνέντευξη Τύπου- προσθέτοντας πως το βάρος του θα είναι 20 τόνοι.
Σύμφωνα με το Reuters ο Σιβάν ανέφερε πως η ISRO θα χρειαστεί πέντε με επτά χρόνια για να θέσει σε τροχιά τον σταθμό αυτόν, μετά την πραγματοποίηση της πρώτης της επανδρωμένης πτήσης το 2022. Η εν λόγω αποστολή (Gaganyaan), που ανακοινώθηκε πέρυσι, θα περιλαμβάνει την αποστολή δύο ή τριών αστροναυτών στο διάστημα για πέντε με επτά ημέρες, σε ένα σκάφος που θα κινηθεί σε χαμηλή τροχιά.
Την Τετάρτη η Ινδία ανακοίνωσε επίσης τη δεύτερη αποστολή της στη Σελήνη, που, εάν πραγματοποιηθεί επιτυχώς, θα την καταστήσει την τέταρτη χώρα που πραγματοποιεί «μαλακή» προσγείωση στον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας, προκειμένου να φέρει ένα όχημα (ρόβερ) στην επιφάνειά του.
Όπως αναφέρει το NDTV, η ISRO ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει συνεργασία με κάποια άλλη χώρα στο εγχείρημα του ινδικού διαστημικού σταθμού. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα διαστημικούς σταθμούς είχαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.