, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τον Ιούλιο η δημοπράτηση του οδικού έργου στην είσοδο της Ποτίδαιας Χαλκιδικής

Εντός του Ιουλίου θα είναι δυνατή η δημοπράτηση του έργου που αφορά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του αυτοκινητοδρόμου Νέων Μουδανίων – Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής, στο τελευταίο χιλιόμετρο πριν από την Νέα Ποτίδαια. Αυτό ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Γιώργος, απαντώντας σε σχετική επερώτηση.

Ο κ. Γιώργος, διευκρίνισε ότι για το εν λόγω έργο δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια, αλλά η Εγνατία Οδός ΑΕ, ενώ επισήμανε ότι η χρηματοδότηση θεωρείται διασφαλισμένη και ότι πλέον υπάρχει ωριμότητα μελετών. Με αφορμή συνάντηση, που είχε ο ίδιος με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., γνωστοποίησε ότι για να είναι δυνατή η δημοπράτηση του έργου θα πρέπει να έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις που απαιτούνται, ή να έχει προσδιοριστεί δικαστικά η προσωρινή τιμή και να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις. Εναλλακτικά, σε έργα μεγάλης σημασίας, μπορεί να προωθείται μια συντομότερη διαδικασία, κάτι για το οποίο μερίμνησε η Εγνατία Οδός, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Έτσι, έχει οριστεί δικάσιμος για την προβλεπόμενη διαδικασία, στις 3 Ιουλίου του 2018, οπότε, όπως τόνισε, εντός του Ιουλίου θα είναι δυνατή η δημοπράτηση του έργου. Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού, μαζί με το εν λόγω έργο αναβάθμισης του δρόμου, θα δημοπρατηθεί και η αναβάθμιση του κόμβου Μουδανίων.

Σε ό,τι αφορά, άλλωστε, τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του έργου στην είσοδο της Ποτίδαιας, ο αντιπεριφερειάρχης διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.