, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το αποτύπωμα που άφησε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΡΗ

του Βασίλη Μάστορα
Πάει πέρασε το πρώτο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη, το οποίο το περιμέναμε τέσσερα και βάλε χρόνια. Και επειδή δεν ήταν αγώνας που θα έκρινε πολλά άλλα πράγματα εκτός από το γόητρο, δεν εκτίναξε την αδρεναλίνη του κόσμου στα ύψη. Λογικό είναι οι δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους στο Πρωτάθλημα. Εκεί όπου για κάθε αγώνα που περνάει δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία και οι βαθμολογικές απώλειες πληρώνονται ακριβά. Αρα ΠΑΟΚ και Αρης δεν μπήκαν στο γήπεδο για να κερδίσουν; Ενδείξεις για κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν. Αλλωστε μεγαλύτερη πρόκληση για να κάνει ένας παίκτης το καλύτερο δυνατό από ένα ντέρμπι, δεν υπάρχει. Λίγοι αγώνες στη Super League μπορούν να εξιτάρουν έναν ποδοσφαιριστή. Και το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη είναι ένα από αυτά. Το ότι οι προπονητές έκαναν διαχείριση του αγώνα με στόχο να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο ήταν ολοφάνερο. Και μάλλον τα κατάφεραν, σε μεγάλο βαθμό.
Υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι από αυτό τον αγώνα; Με μία ψύχραιμη ματιά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να προβληματίζεται για την εικόνα που έδειξε η ομάδα με το «βαθύ» ροτέϊσον. Ο Λουτσέσκου έβαλε στον αγώνα παίκτες που δεν έχουν πάρει φανέλα βασικού, αλλά που έχουν βαριά συμβόλαια. Για παράδειγμα ο Βέρνμπλουμ και ο Χατσερίντι έχουν τρεις φορές μεγαλύτερο συμβόλαιο απ’ ότι το ακριβότερο του ρόστερ του Αρη. Αρα με τη γλώσσα των αριθμών ο ΠΑΟΚ είχε μία θεαματική αγωνιστική υπεροπλία η οποία δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Να λοιπόν κάτι που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Δεύτερο στοιχείο, σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, η αγωνιστική ανάταση της ομάδας με την είσοδο στον αγώνα του Μάτος και του Μπίσεσβαρ. Παίκτες που ανέβασαν τον Δικέφαλο αγωνιστικά ένα κλικ παραπάνω, παρότι είχε προηγηθεί η αποβολή του Κίτσιου.
Ο Αρης από την πλευρά του πήρε ψυχολογία με το αποτέλεσμα και την εμφάνιση. Δεν πίστεψε όμως ότι θα μπορούσε και να κερδίσει. Συνολικά αποκόμισε περισσότερα κέρδη απ’ αυτόν τον αγώνα. Αντιμετώπισε με ψυχραιμία σε μία καυτή έδρα έναν αντίπαλο που έχει ακριβότερο ρόστερ και παίκτες που βρίσκονται μεγαλύτερο χρόνο μαζί Συγχρόνως δικαιούται ο Ερέρα να αισθάνεται ικανοποίηση από την απόδοση του Μαβράϊ και του Σιώπη οι οποίοι περάσαν με εξαιρετικό βαθμό την συμμετοχή τους από την αρχή του αγώνα στην ενδεκάδα.
Αν υπάρχει ένα αρνητικό είναι ο τραυματισμός του Γκάμα. Ο Αρης όμως έχει βάθος στο ρόστερ, οπότε μπορεί να καλύψει το κενό μέχρι την επιστροφή του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.