, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το δυνατό «παρών» του Ζαμπά και η δυναμική του φετινού ΠΑΟΚ

Του Βασίλη Μάστορα
Ο ΠΑΟΚ πέρασε με εμφατικό τρόπο από το Μπορίσοφ, κερδίζοντας έναν αγώνα απ’ αυτούς που έπρεπε να κερδίσει με κάθε τρόπο, προκειμένου να είναι φαβορί για την πρόκριση στους 32 του Europa League. O «Δικέφαλος» ταξίδευσε στη Λευκορωσία έχοντας στην τσέπη του τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και με τον προβληματισμό της εμφάνισης που έκανε στο ντέρμπι. Εμφάνιση που δεν ήταν ανάλογη των απαιτήσεων του φετινού ΠΑΟΚ. Οπότε έμπαινε ένα ερώτημα για το πώς θα διαχειριστεί το παιχνίδι με την Μπάτε. Ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει ένα λαμπερό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να προέρχεται από ένα Πρωτάθλημα χωρίς περγαμηνές, αλλά δεν παύει να είναι ένα club το οποίο έχει δυναμική για να κάνει ζημιές αν το υποτιμήσεις.
Ο Λουτσέσκου, προφανώς για να δώσει ανάσες σε Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ ξεκίνησε τον αγώνα με Τόσκα και Ζαμπά. Επιλογές οι οποίες όχι απλώς έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον Ρουμάνο, αλλά στην ουσία υπέγραψαν τον θρίαμβο στο Μπορίσοφ. Ο ΠΑΟΚ από τα αριστερά έκανε πράγματα και θάματα με αποτέλεσμα να μετατρέψει έναν αγώνα με σημαντικό βαθμό δυσκολίας σε μία εύκολη διαδικασία. Συγχρόνως ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση για τα κέρδη από τον 20χρονο Ζαμπά πού πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, καθώς είναι ένας παίκτης πάνω στον οποίο έχει επενδύσει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.
Δεν είναι όμως μόνο η απόδοση του Τόσκα ή του Ζαμπά που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ να αφήσει έντονο το αποτύπωμα του στο Μπορίσοφ και να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι ο κύριος διεκδικητής της δεύτερης θέσης του ομίλου. Είναι η γενική συμπεριφορά της ομάδας η οποία έκανε εξαιρετική διαχείριση του αγώνα σ’ όλη τη διάρκεια της. Δεν χαλάρωσε ούτε όταν προηγήθηκε με 0-3 στο 17ο λεπτό. Είχε ηρεμία στο παιχνίδι της, καθαρό μυαλό και τρεξίματα όταν χρειάστηκε.
Την περασμένη Πέμπτη στη Λευκορωσία έκλεισε για τον ΠΑΟΚ ένας κύκλος 14 αγώνων σημαντικού βαθμού δυσκολίας. Απ’ αυτούς που κάθε στιγμή χαλάρωσης μπορεί να την πληρώσεις. Τι έχασε; Τίποτε ουσιαστικό, καθώς ούτε η ήττα από την Τσέλσι, ούτε η ισοπαλία με τον Αρη έχουν κόστος. Οπότε το πρόσημο είναι πέρα για πέρα θετικό και μία γερή βάση για να χτίσει τους φετινούς του στόχους.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.