, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ελληνικό κρασί κέρδισε τις εντυπώσεις στη Γερμανία

«Εντυπωσίασε η εθνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2019» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Enterprise Greece.

Η έκθεση διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, 17 – 19 Μαρτίου, και η Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από περίπου 100 οινοποιεία. Η Prowein 2019 προσέλκυσε σχεδόν 7.000 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και περίπου 61.500 εμπορικούς επισκέπτες.

Το εθνικό περίπτερο οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε σημαντικούς οινοποιούς των Περιφερειών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αττικής, Ηπείρου, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδος, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, χιλιάδες ξένοι επισκέπτες κατέκλυσαν το εθνικό περίπτερο και δοκίμασαν τη μεγάλη ποικιλία κρασιών που παρουσιάστηκαν τόσο στο κεντρικό wine bar του εθνικού περιπτέρου, όσο και στα περίπτερα των εκθετών, όπου παρουσίαζαν κρασιά παραγωγής τους.

Με στόχο την προβολή των φημισμένων Ελληνικών αποσταγμάτων, λειτούργησε επίσης, για πρώτη φορά, Spirits Bar, όπου Ελληνίδα sommelier εισήγαγε τους λάτρεις των οινοπνευματωδών ποτών στην εμπειρία του παλαιωμένου τσίπουρου και του δροσερού ούζου.

Παράλληλα, έλαβαν χώρα πληθώρα δράσεων προβολής (γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, κ.λπ.) που επιμελήθηκαν Έλληνες sommelier και η Γερμανίδα Master of Wine, Caro Maurer, με σπουδαιότερη τη φιλοξενία βράβευσης κρασιών του διεθνούς θεσμού βράβευσης TEXSOM INTERNATIONAL. Η απονομή των διακρίσεων, κατά την οποία βραβεύθηκαν ελληνικά και ξένα κρασιά, έγινε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και συνοδεύτηκε από δοκιμή όλων των βραβευμένων ελληνικών κρασιών.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης επισκέφτηκε την έκθεση και συνομίλησε με τους Έλληνες οινοποιούς δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες οινοποιοί εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και εκπροσώπησαν επάξια την χώρα απέναντι στις μεγάλες οινικές δυνάμεις όπως η Ιταλία και η Αυστρία. Οι Ελληνικές ποικιλίες, με σταθερά βήματα, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο Οργανισμός μας, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του κρασιού στην Ελλάδα, θα συνεχίσει τις δράσεις στήριξης και προβολής, που χρόνια τώρα υλοποιεί, με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών του κλάδου».

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος, Πάρις Νίκολης και η Φρίντα Γεωργίου, γραμματέας ΟΕΥ του εμπορικού τμήματος του Προξενείου του Ντίσελντορφ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.