, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Το… ηθικό πλεονέκτημα, η Τασία και οι γνωριμίες

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να «αναγνώσουν» τα αίτια της ήττας στις δημοτικές-περιφερειακές κάλπες και στις ευρωεκλογές, η Τασία Χριστοδουλοπούλου έρχεται με τις δηλώσεις της να μας υποδείξει τι πήγε στραβά αυτά τα τεσσερισήμισι χρόνια.
Του Νίκου Καραμανλή 
Άγνωστο εάν το έκανε από αφέλεια, από άγνοια κινδύνου ή από τη μέθη της εξουσίας, η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έδειξε με τη ρητορική της πώς αντιλαμβανόταν η ίδια –και πολλοί όμοιοί της– την αξιοκρατία.
Δεν είναι ότι με περισσή κυνικότητα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσον γεννάται ηθικό ζήτημα με την απόσπαση της κόρης της στη Βουλή λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, απάντησε ως εξής: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά… Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναξε “έλα εδώ”».
Είναι ότι ακόμη και τώρα δεν έχει αντιληφθεί την  ουσία των όσων έγιναν –έστω κι αν κάποια έμειναν στα χαρτιά λόγω κατακραυγής από αντιπολίτευση, ΜΜΕ και πολίτες– και των όσων η ίδια είπε περί… διασυνδέσεων!
Όπως φαίνεται, η κα Χριστοδουλοπούλου, πέραν της φράσης της για τους «μετανάστες που λιάζονται και μετά εξαφανίζονται», θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου και για άλλη μία: «Θέλω μόνο να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δίνεται και να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα». Και μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ανακοίνωσε την απόφασή της –προφανώς έπειτα κι από πιέσεις του Μεγάρου Μαξίμου– ότι δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής, ωστόσο, μέχρι την ύστατη ώρα, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει τι έγινε.
Διαφορετικά, θα ένιωθε την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες, από τους μαθητές που εδώ και λίγη ώρα ρίχτηκαν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, από τα σπουδαγμένα Ελληνόπουλα που έφυγαν
στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά αντίστοιχη των προσόντων τους. Και για να μην το προσωποποιούμε, προφανώς και δεν είναι μόνο η αντιπρόεδρος της Βουλής που αξιοποίησε κάποιες… γνωριμίες για να «βολέψει ημέτερους»! Είναι, όμως, ο κυνισμός της και το
γεγονός ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση διαφήμιζε το «ηθικό πλεονέκτημά» της, κάθε φορά που στριμωχνόταν.
Για την ιστορία και μόνο, να υπενθυμίσουμε ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου ήταν πρόεδρος της Επιτροπής… Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.