, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Το θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ προχώρησε σε ένα καλό σημείο που περικλείει θετική προοπτική επίλυσης»

Με εισήγηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη η δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» συζήτησε, το θέμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

«Το θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ με την υπογραφή των δύο κυβερνήσεων προχώρησε σε ένα καλό σημείο που περικλείει θετική προοπτική επίλυσης ενός επί σειράν ετών εκκρεμούντος ζητήματος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας» σημειώνει σε ανακοίνωση της η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία».

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων και της πολιτικής του για τη «Διπλωματία των Πόλεων», συνέβαλε και θα εξακολουθήσει να συμβάλει θετικά στην ενίσχυση κλίματος εμπιστοσύνης και προσέγγισης μεταξύ των δύο λαών. Στην καλλιέργεια πολύπλευρων σχέσεων στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην επιχειρηματικότητα και στην εκπαίδευση καθώς και στην ενθάρρυνση αμοιβαίων φιλικών ενεργειών και δράσεων επ’ ωφελεία αμφοτέρων των πλευρών και, ιδιαίτερα, της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης.

Στις κυβερνήσεις και στο πολιτικό σύστημα των δύο χωρών εναπόκειται πλέον να χειριστούν με μετριοπάθεια, συνεννόηση και ρεαλισμό το όλο θέμα ώστε να έχει ευτυχή κατάληξη στέλνοντας, συγχρόνως, στους πολίτες μηνύματα φιλίας και συνεργασίας και αποφεύγοντας ανώφελους και βλαπτικούς διχασμούς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.