, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το κομμωτήριο στον Εύοσμο για το οποίο μιλούν…όλοι!

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Ένα κομμωτήριο στον Εύοσμο έχει καταφέρει από την πρώτη μέρα που άνοιξε να γίνει ο αγαπημένος χώρος κάθε ανθρώπου που αγαπάει τον εαυτό του. Ο λόγος για το Famous Hair & Beauty, ένα μαγαζί που έχει συγκεντρώσει και προσφέρει όλες τις υπηρεσίες περιποίησης που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος. Ο Αντώνης Τσιλιμπόνης και ο Παναγιώτης Χαφάγκας είναι δυο ταλαντούχοι κομμωτές και οι δημιουργοί του «Famous», το οποίο ήδη από το πρώτο διάστημα που άνοιξε τις πόρτες του αποτελεί ένα από τα κορυφαία μαγαζιά του κλάδου. Εκτός από τον άρτιο επαγγελματισμό των δυο ανδρών και των συνεργατών τους, ένα ακόμη χαρακτηριστικό του χώρου είναι το εντυπωσιακό design του, το οποίο έχει επιμεληθεί εξ’ ολοκλήρου ο Παναγιώτης και είναι εμπνευσμένο «από ιδέες και εικόνες που αποκομίσαμε από ταξίδια που κάναμε στο εξωτερικό», είπαν σε συνέντευξη τους στην Karfitsa.

Ποίοι βρίσκονται πίσω από το επιτυχημένο «Famous»;

Είμαστε ο Αντώνης και ο Παναγιώτης! Το 2014 ανοίξαμε το κομμωτήριο έχοντας όραμα να βάλουμε όλες τις υπηρεσίες ομορφιάς σε ένα μαγαζί, δηλαδή κομμωτήριο, νύχια, περιποίηση προσώπου και σώματος, σολάριουμ και μασάζ. Το μαγαζί βρίσκεται Kαραβαγγέλη 13, Κάτω Ηλιούπολη σε μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της Θεσσαλονίκης, τον Εύοσμο.

Οι Θεσσαλονικιές τι επιλέγουν για τα μαλλιά τους;

Οι Θεσσαλονικιές είναι οι γυναίκες που δημιουργούν την μόδα, καθώς είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και τολμούν να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Αρκετά νέα παιδιά επιλέγουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την κομμωτική. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο και οι δυο σα τι θα τα συμβουλεύετε;

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να εφοδιαστούν με όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν και μπαίνοντας στον κλάδο να έχουν πολύ όρεξη και αγάπη για να κυνηγήσουν και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Η κομμωτική είναι ένας κλάδος που έχει δουλειά, αρκεί κάποιος να έχει θέληση!

Υπάρχει η θεωρία ότι ένας επαγγελματίας πρέπει να πάει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να πετύχει. Εσείς ωστόσο αποτελείται ένα παράδειγμα που καταρρίπτει τον μύθο καθώς έχετε εδραιωθεί στον κλάδο με το μαγαζί σας να είναι εκτός κέντρου.

Ναι αυτή η θεωρία υπάρχει, ωστόσο δεν μπορούμε να την καταλάβουμε, γιατί μιλάμε για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι του… Λος Άντζελες. Παρ’όλα αυτά στο κέντρο μπορεί να πάει κάποιος, ο οποίος δεν έχει κάνει όνομα στην περιοχή του, οπότε ανοίγοντας ένα μαγαζί στο κέντρο το οποίο θα είναι για παράδειγμα στην Τσιμισκή, θα γίνει γνωστός. Εμείς δεν το χρειαζόμαστε αυτό, γιατί είμαστε χρόνια εδώ και αγαπάμε πολύ την περιοχή μας. Το κέντρο όπως και να το κάνεις είναι και λίγο απρόσωπο, ενώ εδώ έχουμε αποκτήσει φιλικές επαφές με όσους έρχονται στο μαγαζί μας, τους οποίους βλέπουμε πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως πελάτες.

Επαγγελματικά ποιο είναι το επόμενο βήμα σας;

Αυτή την περίοδο στο μυαλό μας υπάρχει η ιδέα να ανοίξουμε το «αδελφάκι» του «Famous». Τώρα το που θα γίνει δεν το ξέρουμε ακόμα. Μπορεί, σε κάποιο άλλο μέρος της Θεσσαλονίκης, ίσως στην Αθήνα, στην Ευρώπη ή στην Αμερική. Stay tuned…! Και όπως είναι άλλωστε το μότο μας… «Be Famous»!

Ποιο χρώμα και ποιο κούρεμα επιτάσσει η μόδα για τα μαλλιά για αυτό το καλοκαίρι;

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι γενικά στα μαλλιά ο καθένας θα πρέπει να ακολουθεί κυρίως αυτό που του πάει στο σχήμα προσώπου του και στα χρώματα του. Στα μαλλιά κάθε σεζόν βγαίνουν νέες τάσεις, αλλά το κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό. Ωστόσο, για αυτούς που ακολουθούν πιστά την… μόδα όσον αφορά το χρώμα οι αποχρώσεις κυμαίνονται στα παστέλ χρώματα, η τεχνική balayage και το τετραγωνισμένο κούρεμα.

Πείτε μας κάποια tips για την προστασία των μαλλιών από τον ήλιο.

Υπάρχουν διαφορετικά tips ανάλογα τα μαλλιά. Για παράδειγμα στα φυσικά μαλλιά αρκεί ένα αντηλιακό για να τα προστατέψει. Σε ένα μαλλί όμως που έχει υποστεί δυνατές τεχνικές εργασίες θα χρειαστεί μια σειρά από θεραπείες ενυδάτωσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.