, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το κυβερνητικό «γαλάζιο» action plan

Τις προηγούμενες μέρες, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για μια σειρά ζητημάτων, όπως φερειπείν για την Παιδεία, με την πρόταση της ΝΔ για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες να παρουσιάζεται το περασμένο Σάββατο. Όπως προκύπτει από την παρουσίαση αυτή, το νομοσχέδιο για την Παιδεία, με το οποίο θα αντικαθίσταται ο υφιστάμενος νόμος Γαβρόγλου, είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί εντός του πρώτου τριμήνου της διακυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον το κόμμα κερδίσει τις εκλογές.
του Γιώργου Ευγενίδη g_evgenidis@yahoo.gr
Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, ήδη από τη ΔΕΘ –αλλά και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεών του– επιμένει σε τρία νομοθετήματα που θα έρθουν τις πρώτες μέρες μιας πιθανής διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτά είναι:

  • Το νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους και της κυβέρνησης.
  • Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού.
  • Το νομοσχέδιο για τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Ακόμα, όπως προαναφέρθηκε με το παράδειγμα της Παιδείας, υπάρχουν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αποκρυσταλλωθεί στην τελική τους μορφή, όπως για παράδειγμα το νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη, αλλά και για τη Δημόσια Διοίκηση. Συνολικά, περί τις 30 νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν οριστικοποιηθεί ή είναι σε φάση οριστικοποίησης.
Φυσικά, πέρα από το ορόσημο του Συνεδρίου της ΝΔ και μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται πτυχές του προγράμματος του κόμματος για μείζονα θέματα. Για παράδειγμα, σειρά παίρνει η πρόταση της ΝΔ για την Υγεία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις, όπως για τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και για τις υποδομές. Μάλιστα, ως προς το τελευταίο σκέλος, βούληση του επιτελείου της ΝΔ είναι να αναδείξει και ορισμένες εμβληματικές περιπτώσεις projects που θα προχωρήσουν άμεσα, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι αφενός πρέπει και μπορούν να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στον χώρο των υποδομών, αφετέρου πρέπει να προχωρήσουν projects που είναι εν εξελίξει και κινδυνεύουν να τελματώσουν.
Από την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.