, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το μέλλον της ΚΑΕ Άρης και ο ρόλος του κ. Γουλιέλμου

Η ΚΑΕ Άρης για ένα ακόμη καλοκαίρι βρίσκεται σε φάση σχοινοβασίας, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να ισορροπεί μέχρι να φτάσει στην απέναντι πλευρά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν είναι απρόβλεπτο.
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑ
Ήταν ορατό εδώ και πολλούς μήνες και δεν είναι άλλο από την έλλειψη οικονομικής δυναμικής. Ο ιδιοκτήτης κ. Γουλιέλμος έκανε φιλότιμες προσπάθειες την άνοιξη του 2018 ώστε να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα. Με τη δυναμική που είχε η προσπάθεια του στο ξεκίνημα της και με την πρόσθετη του μπάτζετ που διέθετε όταν διαδέχτηκε την οικογένεια Λάσκαρη, πέτυχε το ελάχιστο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Την αγωνιστική περίοδο όμως που τελείωσε για τον Αρη πριν από έναν μήνα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Με τα βαρίδια των BAN στην πλάτη ο Άρης και με περιορισμένο μπάτζετ, η χρονιά εξελίχθηκε σε μία περιπέτεια. Η ομάδα τελικώς κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία πετυχαίνοντας μόνο μία νίκη παραπάνω από την ομάδα που υποβιβάστηκε και τα οικονομικά βάρη μεγάλωσαν, παρά τις υποσχέσεις τού ιδιοκτήτη στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου περί του αντιθέτου.
Ο Άρης λοιπόν αν θέλει τη νέα περίοδο να είναι αγωνιστικά αξιόπιστος θα πρέπει να απαλλαχθεί από τα BAN για τα οποία όπως όλα δείχνουν δεν έχει κάνει κάποια σημαντική κίνηση. Και πώς να κάνει από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα. Αν τελικώς οι προσπάθειες που ξεκίνησε ο κ. Γουλιέλμος για εξεύρεση χρημάτων από τον ευρύτερο κύκλο των οικονομικά ισχυρών φίλων της ομάδας δεν αποδώσει, τότε ο Άρης θα υποχρεωθεί να σχηματίσει ρόστερ πολύ χαμηλών απαιτήσεων.
Αυτή θα είναι μία κακή εξέλιξη για την ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στα ελληνικά σπίτια, αλλά και η πιθανότερη. Ο νεόκοπος διοικητικός παράγοντας κ. Γουλιέλμος ποτέ δεν κατάφερε να διεισδύσει στο κύτταρο της μπασκετικής κοινωνίας του Άρη, άρα δεν μπορεί να προσδοκά και σημαντική βοήθεια τώρα στα δύσκολα. Και δυστυχώς με τα BAN στην πλάτη η ΚΑΕ Άρης και χωρίς το αναγκαίο φρέσκο χρήμα από την πλευρά του κ. Γουλιέλμου η ομάδα θα πάει στη λογική της διαχείρισης, εξέλιξη η οποία εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τον μέλλον του Άρη.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.