, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το μεσημέρι ξεκινάει στη Βουλή η ακρόαση των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου

Στις 13:00 το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα ακροαστεί και θα προτείνει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους ανώτατους δικαστικούς προκειμένου να πληρωθεί η κενή θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.
Στην αίθουσα της Βουλής θα βρεθούν για ακρόαση οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου: Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, η οποία αποχωρεί από το δικαστικό σώμα σε δυο χρόνια, Γεώργιoς Λέκκας, ο οποίος αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος, Πηvελόπη Ζωvταvoύ, αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος, Iωσήφ Τσαλαγαvίδης, αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος, Ειρήvη Καλoύ η οποία αποχωρεί σε δυο χρόνια και Δήμητρα Κoκoτίvη η οποία αποχωρεί σε δυο χρόνια.
Η έκφραση γνώμης της Βουλής θα προκύψει με ψηφοφορία μετά την ακρόαση των ανώτατων διδακτικών αλλά δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου παραμένει κενή από τις 30 Ιουνίου, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν είχε υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό της Ειρήνης Καλού για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.