, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το πρώτο Φεστιβάλ Burger έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη (όλο το πρόγραμμα)!

Ένα φεστιβάλ για τους λάτρεις των burgers ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, όχι μόνο με γαστρονομικές απολαύσεις, αλλά και με διάφορα events και happenings για μικρούς και μεγάλους.

Το πρώτο και μεγαλύτερο food festival της χώρας αφιερωμένο στο burger, ταξιδεύει για πρώτη φορά βόρεια για μια στάση στη Θεσσαλονίκη σε ένα τριήμερο γεύσεων, από 18 έως 20 Μαΐου στη ΔΕΘ Helexpo, σε ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει με τις καταλληλότερες συνθήκες τις συμμετοχές από τα καλύτερα burger houses, που θα σερβίρουν λαχταριστά πιάτα με μπιφτεκόψωμα σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Παράλληλα, happenings, θεματικά περίπτερα, live, dj set ραδιοφωνικών παραγωγών και πολλές εκπλήξεις θα ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Από mini-burgers μέχρι μεγάλες ζουμερές μερίδες, και από το παραδοσιακό καλοψημένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι μέχρι πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς – vegetarian προτάσεις ή εξωτικά burgers από κρέας κροκοδείλου και kobe beef, υπόσχονται εκρήξεις απόλαυσης σε κάθε ουρανίσκο.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με το Μεγάλο Βραβείο του Καλύτερου burger house για το Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018 και καλύτερου burger που θα ψηφίσει αποκλειστικά το κοινό.

Δυναμικό “παρών” θα δώσουν με τις γεύσεις τους τα παρακάτω burger houses:

FRANKLYN

Ένα αυθεντικό Texas Barbeque που εξέπληξε με τη συμμετοχή του στο Burger Fest ’17 στην Αθήνα, έρχεται στα βόρεια για να προσφέρει ένα πραγματικά συγκλονιστικό μενού με γεύσεις όπως το μαριναρισμένο και καπνισμένο για 12 ώρες κομμάτι brisket ή ένα σιγοψημένο, τρυφερό, πεντανόστιμο Pulled Pork.

BIG KAHUNA

Το The Big Kahuna, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο 1ο Burger Fest της Αθήνας, έρχεται για μια εμφάνιση γεμάτη μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που πάνω απ’ όλα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο με τις ανορθόδοξες συνθέσεις τους. Στόχος τους να φτιάξουν τα πιο exotic burgers που γεύτηκε ποτέ αυτή η πόλη…!

Hint: δοκιμάστε το burger με στρουθοκάμηλο

FINGERS

Μια φορά κι έναν καιρό…

Μπλα, μπλα… Burger…

Μπλα, μπλα… Μεγάλο…

Μπλα, μπλα… Χειροποίητο…

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…

Γιατί το μέγεθος και η τιμή μετράνε…

Use your FINGERS!!

Υ.Γ: τα υπόλοιπα στην πράξη… @fingers

LOCO GRILL

Το LOCO GRILL θα ετοιμάσει με τις υπερδυνάμεις του μοναδικά,  τρυφερά, μαλακά burgers, που θα λιώνουν στο στόμα.

Tip: Pull Beef & Pull Pork με τη μέθοδο sous vide.

GOODY’S BURGER HOUSE

Τα Goody’s Burger House, που πριν από 40 περίπου χρόνια ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη να μυούν τους Έλληνες στην έννοια των burgers, συνεχίζουν σήμερα να προσφέρουν τις κλασικές αγαπημένες αλλά και νέες λαχταριστές συνταγές τους.

TO ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

Το Κουτούκι του Νικόλα, μια οικογενειακή παράδοση που κατάφερε να παντρέψει το παλιό με το νέο με απολαυστικές δημιουργικές προτάσεις για burger, έρχεται να μαγέψει στο Burger Fest.

Hint: Έγκλημα να μη δοκιμάσει κανείς τα “Breakfast Burger” & “Stuffed Burger”.

HOLY FRIES

Πατάτες σε διάφορα σχήματα, αλοιφές σε πληθώρα. Τί πιο αγαπημένο από τηγανητές πατάτες; Το Holy Fries θα είναι στο Burger Fest για να κρατήσει συντροφιά σε όλους, για τη σχέση ανθρώπου-τηγανητής πατάτας που κρατάει από παλιά.

DOS CUBANOS

Γεύση Αμερικάνικης κουζίνας θα δώσει στο φετινό Burger Fest το pop up food project των Dos Cubanos. Κρέατα από Αργεντινή, Κούβα, Φιλαδέλφεια και Τέξας καθώς και αμερικάνικες τεχνικές στο μαγείρεμα υπόσχονται μια ξεχωριστή πρόταση για τους λάτρεις του φαγητού.

 

Γνωστά ονόματα της μουσικής και καλλιτεχνικής σκηνής θα διασκεδάσουν τον κόσμο:

Πληροφορίες

Προπώληση – Διάθεση Εισιτηρίων

e-tickets: Αποκλειστικά από το Viva.gr στο link: https://www.viva.gr/tickets/festival/deth-helexpo/burger-fest-18/ 

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος – Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων με 1 μπύρα: 4€

Γενική είσοδος – με 1 μπύρα: 5€

Γενική είσοδος – 3ημέρου με 1 μπύρα: 10€

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών

Ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 17:00 – 00:00
Σαββάτο 13:00 – 00:00
Κυριακή 13:00 – 00:00

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.