, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει στο Νόησις

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.
Για μαθητές Δημοτικού, περίοδοι διεξαγωγής:
Τρίτη 18/06 – Σάββατο 22/06, Δευτέρα 24/06 – Παρασκευή 28/06
Α΄- Γ΄ Δημοτικού
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Δημοτικού είναι ο ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση, το νερό και τη σημασία του, το διάστημα και τους πλανήτες με ποικίλες δραστηριότητες μέσα στο Μουσείο Τεχνολογίας και το Πλανητάριο, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΟΗΣΙΣ. Τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Δραστηριότητες STEM, δημιουργικές κατασκευές, προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο, και ομαδικά παιχνίδια κάνουν κάθε μέρα μοναδική.
Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα EXPLORA στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές που τελείωσαν την Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού εστιάζει στην τεχνολογία, με δραστηριότητες STEM, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές και διάφορες δοκιμασίες. Ανακύκλωση, εκπαιδευτική ρομποτική, μηχανική, drones είναι μερικές από τις θεματικές του προγράμματος. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (εργαστήριο Tinkering, κατασκευή μιας υδραυλικής πλατφόρμας, κ.ά.) καλλιεργείται η επινοητικότητα και η κριτική σκέψη των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύονται η συνεργασία και η ομαδικότητα. Οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή συμπληρώνουν ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πενθήμερο.
Για μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου, περίοδος διεξαγωγής:
Δευτέρα 24/06 – Παρασκευή 28/06
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Γυμνασίου.
Τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες STEM, οι οποίες αντλούν τη θεματολογία τους από την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Υλοποιούν μηχανικές κατασκευές δουλεύοντας σε ομάδες και ακολουθώντας οδηγίες, επιστρατεύοντας κυρίως τη δική τους ευρηματικότητα, υποβάλλουν τις κατασκευές τους σε δοκιμασίες, γνωρίζουν τις βασικές αρχές της μετεωρολογίας, εξοικειώνονται με το χειρισμό drones και τον προγραμματισμό Η/Υ, παρακολουθούν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, επισκέπτονται το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και έρχονται σε επαφή με τους ερευνητές στα εργαστήριά τους.
Γενικές πληροφορίες για το Explora
Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται ακόμη πρωινό snack, ελαφρύ γεύμα (σάντουιτς), αναμνηστικό μπλουζάκι και φωτογραφία, ασφαλιστική κάλυψη.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.
Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00
Προσέλευση: 8.30 – 9.00
Αποχώρηση: 15.00 – 15.15
Για απαντήσεις σε «Συχνές ερωτήσεις» πατήστε εδώ.
Κόστος συμμετοχής: 120€. Κάντε εγγραφή μέχρι και τις 16/05 με κόστος συμμετοχής 95€!
Για δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατήστε εδώ.
Διαδικασία Εξασφάλισης Συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής
– Ηλεκτρονική εγγραφή και πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Εγγραφή και πληρωμή στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).
3. Εξασφάλιση συμμετοχής
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.
Πληροφορίες
Μαριάννα Παπανδρέου, τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2
Δευτέρα ως Παρασκευή, 11.00 – 14.00

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.