, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ΥΠΟΙΚ θα χρηματοδοτήσει με 23εκατ ευρώ το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Στον προϋπολογισμό του 2019 θα προβλεφθεί ποσό ως το 1/4 του προϋπολογισμού του έργου, που υπολογίζεται σε 23 εκ. ευρώ.
Ήδη η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη χρηματοδότηση του έργου με 10 εκ. Ευρώ και ανάλογο ποσό θα διαθέσει και το Ίδρυμα Νιάρχος.
Στο «Πάρκο Μνήμης» σε μια έκταση 27 στρεμμάτων δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα δημιουργηθεί ένας ελαιώνας όπου θα φυτευτούν περίπου 5.000 ελιές. Οι διαδικασίες μελέτης που είναι σε εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο ενώ το έργο θα ξεκινήσει από την ΓΑΙΑΟΣΕ αμέσως μετά και με την ολοκλήρωση του θα παραχωρηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα οριστικοποιήθηκε η απόδοση και του υπόλοιπου χώρου που γειτνιάζει με το Μουσείο Ολοκαυτώματος, έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου από το δήμο Θεσσαλονίκης. Ξεκαθαρίστηκε πως όταν μεταφερθούν οι σιδηροδρομικές λειτουργίες που υπάρχουν εντός του συγκεκριμένου χώρου έκτοτε θα παραχωρηθεί στο δήμο προς χρήση ως μητροπολιτικό πάρκο. Στο ίδιο χώρο προβλέπεται η λειτουργία Σιδηροδρομικού Μουσείου από την ΓΑΙΟΣΕ, τον ΟΣΕ και τον δήμο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.