, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” στήριξε 90.601 παιδιά και τις οικογένειές του το 2018

Τον απολογισμό έργου για το 2018 παρουσίασε χθες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών και των οικογενειών που στήριξε μέσα από το σύνολο των δράσεων για κάθε παιδί θύμα Βίας, για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και για κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κατάσταση Φτώχειας.

Συγκεκριμένα, μόνο για το έτος 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέταξε με την καθοριστική συμβολή της ΕΥ Ελλάδας Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2017, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Είναι από τις πρώτες εκθέσεις που ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα σύνταξης απολογισμών στην Ελλάδα για Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών, ενώ, σε παγκόσμιο επίπεδο, για ελάχιστους ανάλογους φορείς έχουν υλοποιηθεί παρόμοιες Εκθέσεις.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστό στις αρχές διαφάνειας και λογοδοσίας προς όλους εκείνους που στηρίζουν τον Οργανισμό, υλοποιεί σήμερα τις δράσεις του με 502 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και 3.466 εθελοντές με την ίδια ποιότητα, αποτελεσματικότητα και ευαισθησία ανταποκρινόμενο στις ανάγκες όλων των παιδιών που διαβιούν στην Ελλάδα, χωρίς καμία διάκριση συμπεριλαμβανομένων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλος.

«Παρά τις εντατικές και συντονισμένες προσπάθειές μας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης και την πανελλαδική καμπάνια Μένει Μυστικό, το 2018 η Γραμμή SOS 1056 από τις συνολικά 729 καταγγελίες έλαβε μόνο 4 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι που αποδεικνύει έντονα ότι ο κόσμος δεν μιλάει, δεν καταγγέλλει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κατά την ομιλία του στον απολογισμό του Οργανισμού για το 2018, ο κ. Γιαννόπουλος υπερτόνισε τις δράσεις του «Χαμόγελου» στον τομέα της Υγείας, επισημαίνοντας ότι μία ακόμα φορά ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιδιώκει συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς, θέτοντας στη διάθεσή τους όλες τις υποδομές του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά που είναι ενταγμένες στο Ε.Κ.Α.Β., αλλά και το Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία για παιδιά με χρόνια και σοβαρά προβλήματα Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου οι Συντονιστές των δράσεων του Οργανισμού παρουσίασαν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας πως πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει ένα παιδί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.