, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το όνομα της Ιωάννας Τζάκη δόθηκε σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Το όνομα της Ιωάννας Τζάκη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, δόθηκε σήμερα στην αίθουσα «Πνεύμα», που βρίσκεται στο κτίριο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, παρουσία φίλων, συνεργατών και μελών της οικογενείας της εκλιπούσας, Βουλευτών και του συνόλου των μελών των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε με θερμά λόγια για το έργο και της ζωή της Ιωάννας Τζάκη.
«Η Γιάννα Τζάκη αφήνει πίσω της ένα πολύ σημαντικό και σπουδαίο έργο στην Αυτοδιοίκηση. Είχε διατελέσει για χρόνια Νομαρχιακή Σύμβουλος, Αντινομάρχης, Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης και τιμήθηκε επανειλημμένα από τους Θεσσαλονικείς που την εξέλεγαν στα έδρανα της Αυτοδιοίκησης. Μια γυναίκα με σημαντική πολιτική, κοινωνική συνδικαλιστική, αλλά και επαγγελματική πορεία, μια γυναίκα με μια πανέμορφη οικογένεια που είναι σήμερα εδώ και μας τιμά. Το χαμόγελό της, ο σπάνιος χαρακτήρας της, η εργατικότητα, αλλά και η αποτελεσματικότητά της σε όποια αποστολή αναλάμβανε έτυχαν της αναγνώρισης όλων, φίλων και αντιπάλων. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα βρίσκονται εδώ εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού μας Συμβουλίου. Για μένα προσωπικά ήταν μια πολύτιμη συνεργάτιδα, μια καλή φίλη, ένας δικός μου άνθρωπος που με στήριξε από τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Η Γιάννα δε θα φύγει ποτέ από τις καρδιές μας, καθώς έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της σε όσους τη γνώριζαν, αλλά και σε όσους δεν την γνώρισαν, αλλά έβλεπαν το αποτέλεσμα του έργου της στην καθημερινότητα της ζωής τους», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον χαρακτήρα της Ιωάννας Τζάκη, η οποία όπως είπε έδωσε μεγάλες μάχες πάντα μέσα από διάλογο. «Η Γιάννα μάς βοήθησε να αντιληφτούμε ότι η Περιφέρεια             και η Αυτοδιοίκηση είναι προσφορά στον τόπο. Και αυτό θα τής το χρωστάμε για πάντα. Σήμερα δίνουμε το όνομά της στην αίθουσα ‘Πνεύμα’ και είμαι βέβαιος ότι η πλάκα θα θυμίζει για πάντα ότι από αυτούς τους χώρους πέρασε και προσέφερε ένας άνθρωπος με πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, που βοήθησε τον τόπο μας να πάει μπροστά», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία χαρακτήρισε την Ιωάννα Τζάκη «δασκάλα της Αυτοδοίκησης που δεν είναι εύκολο να βρει κανείς στη σημερινή εποχή».
Από τη μεριά της η κόρη της εκλιπούσας Πέννη Τζάκη, εμφανώς συγκινημένη και έχοντας δίπλα της τα δύο παιδιά της, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την τιμητική αυτή ενέργεια, επισήμανε ότι η μητέρα της ήταν «ένας χαρακτήρας πολύ αξιοπρεπής, με μεγάλο ήθος και ιδιαίτερο δυναμισμό, με αγάπη και με έντονη την προσπάθεια να βοηθά τον κόσμο». Σημειώνοντας ότι «είχε αξίες που δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον και ότι «αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που κρατάμε από τη Γιάννα για το μέλλον».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.