, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ASTERI οργανώνει EURO GREEN SPORT

Το ASTERI ξεκίνησε σε συνεργασία με Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, μια εξαιρετική δράση, που ονομάζεται EURO GREEN SPORTS. Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει ένα Συνέδριο που θα ασχοληθεί με το Θέμα αρκετές ομιλίες σε διοργανώσεις καθώς και την υλοποίηση της Καμπάνιας με τίτλο «ACT GREEN or GO-HOME» που περιλαμβάνει και τα αντίστοιχα Βραβεία.

Για το 2019, τα Βραβεία περιλαμβάνουν τις παρακάτω κατηγορίες:

· SAIL GREEN or GO-HOME

· SCORE GREEN or GO-HOME

· TRAIN GREEN or GO-HOME · RUN GREEN or GO-HOME

Στόχος της όλης πρωτοβουλίας  είναι να εκπαιδευτούμε, να συνεργαστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να κάνουμε προτάσεις και συνεργασίες που θα εκπαιδεύσουν τις επόμενες γενιές σε πρακτικές αειφορίας επιχειρηματιών και ηγετών.

«Το ASTERI συνεργάζεται με τους Επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Julie Anna Wrigley Global Institute of Sustainability/Παγκόσμιο Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Π.Α. και του SEA, Sport Environment Alliance.

Η Πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΙ και η Υπεύθυνη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς πιστεύουν ότι με τη δράση ότι θα ανοίξουν νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες και θα δημιουργηθούν ακόμη και νέες θέσεις εργασίας για τα νέα δεδομένα.

Με τη δράση επιθυμούν να καταφέρουν να ευαισθητοποιήσουν και να διασυνδέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό, να μειώσουν τα απόβλητα και να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις. Ο αθλητισμός είναι χαρά, θρίαμβος, πόνος, δάκρυα, απώλειες, νίκες, συγκινήσεις και όλα τα σημαντικά για εμάς πράγματα. Ο αθλητισμός είναι η «κόλλα» που συγκρατεί την κοινωνία.

Για να προστατεύσουμε το μέλλον του αθλητισμού, χρειαζόμαστε τη συνεργατική προσπάθεια της αθλητικής κοινότητας όλων μας ώστε να περιορίσουμε τον αντίκτυπό του στο περιβάλλον. Η Πρωτοβουλία θα βοηθήσει να υιοθετήσουμε περιβαλλοντικά πρότυπα που είναι πιο αποτελεσματικά, καινοτόμα και να αποκτήσουμε νέα στάση απέναντι στο πρόβλημα! Προσκαλούμε τις Ελληνικές Αθλητικές Ομάδες, τις Ομοσπονδίες και γενικά κάθε αθλητική δραστηριότητα να συνεργαστεί και να συμμετέχει στην πρωτοβουλία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες συμμετοχής http://asteri.org.gr/green/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.