, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το iPhone 11 πιθανότατα θα διαθέτει αναβαθμισμένες Bluetooth ικανότητες

Η Apple ίσως προσθέσει στο επόμενο iPhone που θα λανσάρει ένα χαρακτηριστικό που ήδη παρέχεται από τις ανταγωνίστριες Samsung και Huawei στις δικές τους συσκευές.
Το χαρακτηριστικό αυτό σχετίζεται με την τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης Bluetooth και σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα Mac Otakara θα επιτρέπει την σύνδεση του μελλοντικού iPhone με δύο ασύρματες συσκευές ταυτόχρονα. Αν και δεν πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό «απόλυτα απαραίτητο» σε έναν χρήστη εντούτοις το γεγονός ότι παρέχεται από τον ανταγωνισμό αυτομάτως το τοποθετεί στις προτεραιότητες της Apple.
Από εκεί και πέρα πρόκειται για έναν πρακτικό τρόπο πιο ευέλικτου διαμοιρασμού της μουσικής. Για παράδειγμα θα επιτρέπει την σύνδεση ενός iPhone με δύο ζευγάρια ασύρματων ακουστικών, δηλαδή θα επιτρέπει σε δύο άτομα να ακούν μουσική από την ίδια συσκευή. Ή μία εναλλακτική χρήσης θα ήταν ένα iPhone να είναι συνδεδεμένο στο ηχοσύστημα ενός αυτοκινήτου και συγχρόνως και με ένα σετ ασύρματων ακουστικών. Η διαρροή της πληροφορίας δεν διευκρινίζει εάν το εν λόγω χαρακτηριστικό θα αφορά στο σύνολο των νέων iPhones ή θα ενσωματωθεί σε κάποια από τα μοντέλα της νέας σειράς.
Παράλληλα, σύμφωνα με αναλυτές της Barclays η Apple θα αφαιρέσει τον αισθητήρα 3D Touch από όλα τα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιάσει εντός του 2019. Στόχος της εταιρείας φαίνεται να είναι η αντικατάσταση του εν λόγω αισθητήρα με έναν φθηνότερο τεχνολογίας Haptic Touch. Πρόκειται για αισθητήρα ίδιας τεχνολογίας με αυτόν που εισήχθη στα περσινά iPhone XR.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογη πρόβλεψη είχε κάνει και η Wall Street Journal τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε η αμερικανική εφημερίδα υποστήριζε ότι στόχος της Apple είναι να προβεί σε αντικατάσταση συγκεκριμένων τμημάτων του iPhone με άλλα ώστε να μειωθεί αισθητά το κόστος παραγωγής.
Το 3D Touch είχε πρωτοεμφανισθεί πριν από τέσσερα χρόνια, με το iPhone 6S, και στην ουσία είναι η ενσωμάτωση αισθητήρων πίεσης στην οθόνη της συσκευής που σου δίνουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες χρηστικές λειτουργίες της συσκευής, όπως η προεπισκόπηση μηνυμάτων, φωτογραφιών και άλλου περιεχομένου, απλά αναγνωρίζοντας την πίεση που ασκείται στο εκάστοτε εικονίδιο.
Αντίθετα, η τεχνολογία Haptic Touch είναι αντίστοιχη της λειτουργίας «μακράς πίεσης» που ενσωματώνει το λειτουργικό Android. Έτσι αντί ο χρήστης να πιέζει δυνατότερα (όπως συμβαίνει σήμερα) θα πρέπει να πιέζει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να εμφανίζονται πρόσθετα μενού και προεπισκοπήσεις. Από την εποχή του λειτουργικού iOS 9 το 3D Touch παραμένει αναλλοίωτο στις συσκευές iPhone.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.