, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρία φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνεις απ’έξω

Όταν προετοιμάζεσαι για φαγητό σε ένα εστιατόριο, σίγουρα φαντάζεσαι μία πολύ περιποιημένη εμπειρία, ειδικά αν πρόκειται για ένα πιο «καλό» μαγαζί. Αυτό που λογικά δεν περιμένεις, είναι ότι chefs εστιατορίων συμβουλεύουν τον κόσμο να μην επιλέγει συγκεκριμένα πιάτα που, μάλιστα, πρόκειται για πολύ διάσημα φαγητά που συνηθίζει να παραγγέλνει ο κόσμος.

Αυτά είναι:

    Ψάρι τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Anthony Bourdain, τα εστιατόρια παραγγέλνουν φρέσκο ψάρι κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή, ώστε να έχουν επαρκές απόθεμα για το σαββατοκύριακο που έχει πολύ κόσμο. Τη Δευτέρα το ψάρι που θα βρεις δε θα είναι πια «φρέσκο», ενώ την Τρίτη θα έχουν πετάξει ο,τι έχει μείνει.

    Kobe beef

Το μοσχάρι Kobe θεωρείται εκλεκτό κρέας και είναι αρκετά σπάνιο. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, τα εστιατόρια συνηθίζουν να το σερβίρουν σε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά πολύ ακριβή τιμή. Εκτός αυτού, υπάρχει περίπτωση ένα εστιατόριο να πει ότι το κρέας που σερβίρει είναι Kobe, αλλά να μην είναι και εσύ να το πληρώσεις χρυσό

    Πιάτα με κοτόπουλο

Διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι τα πιάτα με κοτόπουλο πολλές φορές έχουν διπλή ποσότητα, με αποτέλεσμα οι πελάτες να τρώνε παραπάνω από αυτό που πρέπει. Επιπλέον, αναλογικά με το κόστος τους, συνήθως είναι πολύ απλές συνταγές, χωρίς ιδιαίτερη επιτήδευση και δημιουργικότητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.