, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρίχρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο

Όλα έγιναν όταν το αγοράκι έκανε το επαναληπτικό εμβόλιο της ανεμοβλογιάς στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με όσα είπαν οι γονείς στο Star, στο πρώτο εμβόλιο για την ανεμοβλογιά ήταν όλα καλά, ωστόσο στο δεύτερο άρχισαν τα προβλήματα.
«Κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ανεμοβλογιάς, στο πρώτο δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα, στο δεύτερο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το παιδί έχασε την κινητικότητα του και μονίμως νύσταζε, ώσπου μία μέρα μας τηλεφώνησαν από το σχολείο του και μας είπαν να πάμε να το πάρουμε, διότι κοιμάται στο θρανίο δεν μπορούμε να το κάνουμε κάτι. Τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας βγάλανε τρελούς. Αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία ιδιωτική κλινική όπου και διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και κάναμε εγχείρηση» τονίζει η μητέρα.
Ωστόσο το παιδάκι όχι απλά δεν έγινε καλά αλλά χειροτέρεψε. Τότε κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα με αεροδιακομιδή, και συγκεκριμένα στο Αγλαΐα Κυριακού.
Εκεί σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί σώθηκε από τα φάρμακα που του έδωσαν.
Μετά από ταλαιπωρία και επισκέψεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα, μπήκε στην εντατική για 2 εβδομάδες. Σήμερα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να αποκατασταθεί η ομιλία και κίνηση, αφού ευτυχώς μπορεί η κατάσταση να αναστραφεί.
Οι γονείς πρόκειται να κινηθούν νομικά. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι σπάνιες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.