, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρεις στους τέσσερις αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία

Τρεις στους τέσσερις οφειλέτες του δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Εξαιτίας της οικονομικής κατάστασής τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στη ρύθμιση των 12 δόσεων, τη μοναδική που είναι σε ισχύ, αναφέρει σε δημοσίευμά της, η «Καθημερινή»

Από τα 4 εκατομμύρια οφειλετών της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, μόλις το 1 εκατομμύριο έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, είτε πρόκειται για χρέη στην εφορία είτε για ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Επιπλέον, 300.000 έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που θεσπίστηκε το 2015, επειδή αδυνατούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και σε εκείνη της καταβολής των δόσεων.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα με δεδομένο ότι οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν, η κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει από τους δανειστές νέα ρύθμιση, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή όσοι πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πάγια θέση των θεσμών είναι η διαφωνία με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, καθώς θεωρούν ότι αυξάνονται τα χρέη στο δημόσιο.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» από την κυβέρνηση ζήτησαν να γίνει ένα σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά, περιουσιακά και βιωσιμότητας, προκειμένου στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν όσοι αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε βάθος χρόνου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.