, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρόπους να παρακάμψει τις κυρώσεις ψάχνει το Ιράν

Νέα τακτική και προορισμούς έχει υιοθετήσει το Ιράν στη μεταφορά των πετρελαϊκών του εξαγωγών μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, όπως ανέφερε το ημι-κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ILNA, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του ιρανικού ναυτικού.
«Η τακτική του υπουργείου Πετρελαίου την εξαγωγή πετρελαίου και πετρελαιοειδών έχει αλλάξει…. και ίσως οι προορισμοί των φορτίων αργού από τα λιμάνια μας έχουν αλλάξει», δήλωσε στο ILNA ο υποδιοικητής ναυτικών υποθέσεων του Οργανισμού Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν, Χαντί Χάξενας, χωρίς όμως να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις νέες τακτικές ή προορισμούς της Τεχεράνης.
Οι ιρανικές εξαγωγές αργού μειώθηκαν τον Μάιο στα 500.000 βαρέλια ημερησίως ή και σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, αφότου οι ΗΠΑ έσφιξαν τον κλοιό, επιδιώκοντας τον εκμηδενισμό των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου, που αποτελούν και τη βασική πηγή εισοδήματος για την χώρα.
Η Τεχεράνη δεν αναφέρει πλέον στον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών στοιχεία για την παραγωγή της και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τις εξαγωγές της.
«Φυσικά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η φόρτωση πετρελαίου και πετρελαιοειδών έχει μειωθεί σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά η μεταφορά φορτίων πετρελαίου από τα λιμάνια μας δεν έχει σταματήσει», δήλωσε ο κ. Χαξένας, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω στοιχεία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.