, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρόφιμα διανέμονται σήμερα σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς

Διανομή νωπών προϊόντων και ειδών παντοπωλείου , για τους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» διένειμε χθες και θα διανείμει και σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ σχετική διανομή θα πραγματοποιήσει και ο δήμος Καλαμαριάς.

Χθες, νωπά τρόφιμα (κοτόπουλο, πατάτες, κρεμμύδια, λάχανο, τυρί)  και είδη παντοπωλείου (μακαρόνια, γάλα εβαπορέ, φακές, φασόλια, ζάχαρη, ντοματοπολτό) έλαβαν οι δικαιούχοι της Α΄ Κοινότητας, της Ε΄ Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, ενώ σήμερα θα λάβουν οι δικαιούχοι της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τις 09:00 έως τις 14:00 και η ταυτοποίηση των στοιχείων των περίπου 5.800 δικαιούχων θα γίνει ανά Δημοτική Κοινότητα, με τη χρήση tablet. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για το σημείο, την ημερομηνία και την ώρα διανομής έγκαιρα (τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα). Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα ειδοποιηθούν θα πρέπει να προσκομίσουν:

– την εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ)
– τον Α.Μ.Κ.Α.
– την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).

Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους καροτσάκι λόγω του βάρους των προϊόντων.

Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ) έως τις 10/02/2018 έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους ώστε να είναι δικαιούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Διανομή και στην Καλαμαριά

Όσον αφορά στο δήμο Καλαμαριάς, η διανομή τροφίμων στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» θα πραγματοποιηθεί σήμερα μόνο στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους ότι επιθυμούν να παραλαμβάνουν προϊόντα του ΤΕΒΑ.

Η διανομή θα περιλαμβάνει είδη παντοπωλείου, είδη μαναβικής και κρέας (χοιρινό και μοσχαρίσιο).

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 14:00, στον χώρο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων Αμισού & Ι. Παπανικόλα 18.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο που να αναφέρει τον ΑΜΚΑ τους και δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή άδεια παραμονής. Δικαιούχος είναι αυτός που έχει κάνει την αίτηση. Μπορεί να παραλάβει και άλλο μέλος της οικογένειας του δικαιούχου με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και των δύο. Σε περίπτωση που παραλάβει τρίτο πρόσωπο απαιτείται να προσκομίσει ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής. Όλοι οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για την παραλαβή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.