, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τσίπρας: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις αν πιάσουμε τους στόχους

“Το λέω καθαρά. Αν πετύχουμε τους στόχους, στον βαθμό που πετυχαίνουμε τους στόχους, μπορούμε να αποφύγουμε ένα μέτρο που και αχρείαστο είναι και αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας,σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews.
“Αν δεν τους πιάνουμε τους στόχους βεβαίως και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα τους πιάσουμε. Είναι υποχρέωσή μας, πρέπει να το καταλάβουμε. Οταν μια χώρα, όπως και ένα νοικοκυριό έχει υποχρεώσεις, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να εξοικονομεί τα χρήματα να πληρώνει αυτές τις υποχρεώσεις. Δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν μια χώρα υπερχρεωμένη, όχι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αλλά μια χώρα χρεοκοπημένη” συνέχισε.
Για τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι στη Θεσσαλονίκη ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι “o στόχος και η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την τετραετία. Δεν αποτελεί στρατηγική, στόχο και επιθυμία μας οι τριπλές εκλογές”.
Αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: “Ζήτησα έμπρακτα συγγνώμη όταν ανέλαβα την ευθύνη και άλλων κυβερνήσεων όχι μόνο της δικής μου”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.