, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τσίπρας: Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση, όπως στο Σκοπιανό και στο θέμα του δανείου

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÄÉÅÕÈÕÍÏÍÔÁ ÓÕÌÂÏÕËÏ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÌÇ×ÁÍÉÓÌÏÕ ÓÔÁÈÅÑÏÔÇÔÁÓ ÊËÁÏÕÓ ÑÅÃÊËÉÍÃÊ. ÔÅÔÁÑÔÇ 13/6/2018. (Eurokinissi/ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ )

«Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση, όπως στο Σκοπιανό και στο θέμα του δανείου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κλάους Ρέγκλιν με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Νιώθω σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες. Έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του δανείου και για το όνομα των Σκοπίων. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση σαν τη χθεσινή για το πιο σημαντικό θέμα για τη χώρα. Έχουμε σημειώσει πολύ πρόοδο, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών που κατέλαβε η Ελλάδα και θα είναι αυτό το οποίο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για το κλείσιμο της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την πΓΔΜ. Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

photo eurokinissi

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.