, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ε. Τσακαλώτος: Για πολλά ακόμη χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

“Η μείωση των φόρων πρέπει να είναι στοχευμένη και παράλληλα με την ύπαρξη ενός αναπτυξιακού σχεδίου” επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο ραδιόφωνο του news 24/7.

Κατηγόρησε έτσι τη ΝΔ πως το οικονομικό της πρόγραμμα οδηγεί σε ελάφρυνση για κάποιους λίγους και περαιτέρω λιτότητα για τους υπόλοιπους.
Απαντώντας στις αιτιάσεις των κ. Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα που προβλέπουν για δημοσιονομικό κενό τόνισε πως τις ίδιες προβλέψεις έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως στο τέλος αυτές να επιβεβαιωθούν. Ειδικότερα, για τον κ. Στουρνάρα είπε πως δεν θα έπρεπε να δεχτεί τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τη στιγμή που είχε υπηρετήσει ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά. “Η τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να είναι αμερόληπτη” είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων ο Υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αρκεί όπως είπε να υπάρχει σχέδιο. “Πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό εθνική συναίνεση αρκεί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων να μην σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των πόρων για την Παιδεία, την Υγεία και την Αναπτυξιακή στρατηγική” τόνισε.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση της μεσαίας τάξης απάντησε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων έγινε την περίοδο 2010-2014 και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σταθεροποίηση αυτών των βαρών.
“Ετοιμάζομαι να δώσω τη μάχη για τη νίκη” είπε για τις εθνικές εκλογές και ο ίδιος υπογράμμισε πως θέλει ένα αριστερό κόμμα και όχι σοσιαλδημοκρατικό, ενώ τάχθηκε κατά της αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις εκλογές.
“Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και αν τεθεί θα είμαι εναντίον. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πολλά χρόνια στην ηγεσία και δικαίως γιατί από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών. Και όταν φτάσει η ώρα αυτή πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά” αποκλείοντας για άλλη μια φορά την οποιαδήποτε δική του εμπλοκή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.