, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τσαλιγοπούλου, Μποφίλιου, Κανά, Γλυκερία και πολλοί άλλοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Φιλίππα Βλαστού

 

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα πραγματοποιήσει μια συναυλία μαζί με τους Bogaz Musique, στις 29 Ιουνίου, στο Δήμο Νεάπολης–Συκεών Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι). Ώρα: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

«Των φίλων τα σπίτια» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου της τραγουδίστριας και ταυτόχρονα ο τίτλος των παραστάσεών της σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο για τη θερινή περίοδο. Το νέο αυτό άλμπουμ ήρθε μέσα από συναντήσεις που είχε η ίδια με αγαπημένους φίλους της καλλιτέχνες, φίλους παλιούς που έχουν μοιραστεί μαζί στα χρόνια έμπνευση, δημιουργία και χαρά, αλλά και με νεότερους στην παρέα, ήδη αγαπημένους, ταλαντούχους και αξιόλογους.

THEODORE

Ο Τheodore επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι και παίζει για πρώτη φορά με την μπάντα του στον χώρο του ΥΨΙΛΟΝ, την Πέμπτη 28 Ιουνίου. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Επηρεασμένες από την φύση των αντιθέσεων μεταξύ φωτός και σκιάς, οι εμφανίσεις του Theodore χαρακτηρίζονται από την εναρμόνιση του ατμοσφαιρικού και κινηματογραφικού ήχου με την σκηνοθεσία των φωτιστικών εγκαταστάσεων. Στην συναυλία του ο Theodore θα παρουσιάσει υλικό από τον νέο του δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2018, μαζί με κομμάτια από τους δύο προηγούμενους δίσκους του, «7» και «It Is But It’s Not».

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

Η Μελίνα Κανά θα εμφανιστεί στη Μονή Λαζαριστών στις 27 Ιουνίου. Ώρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: στην προπώληση 12ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ το μειωμένο. Στο ταμείο 15 ευρώ γενική είσοδος, 12 ευρώ το μειωμένο.

Με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το «Αγάπα με και πούλα με», η Μελίνα Κανά ξεκινά το καλοκαιρινό μουσικό της ταξίδι. Συνοδοιπόροι της ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου, ο συνθέτης και κιθαρίστας Χρυσόστομος Καραντωνίου και μία ομάδα μουσικών. Μέσα στις πρώτες στάσεις αυτού του ταξιδιού, είναι η Θεσσαλονίκη, το «σπίτι» της αγαπημένης ερμηνεύτριας και η αφετηρία της πολύχρονης καριέρας της.

IMAM BAILDI

Τους «Imam Baildi» παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών. Ώρα: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Στόχος του Κέντρου Πολιτισμού είναι να στηρίξει, με αυτήν τη συναυλία, το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως– Σταυρουπόλεως. Καλούνται οι θεατές, αντί εισιτηρίου, να προσφέρουν τρόφιμα (λάδι, όσπρια, ντοματοχυμούς) για τα συσσίτια που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και ανακουφίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν το «Όμορφο Όνειρό» τους, στο θέατρο Γης, στις 25 Ιουνίου. Ώρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ στο ταμείο και 13 ευρώ στην προπώληση.

Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Η Γλυκερία θα εμφανιστεί στο ανοιχτό θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», την Δευτέρα στις 25 Ιουνίου. Ώρα: 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Η συναυλία της γνωστής ερμηνεύτριας θα γίνει στα πλαίσια του Sykies Fest. Πρόκειται για έναν τριήμερο κύκλο πλούσιων εκδηλώσεων που προβάλλει πτυχές του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 23, 24 και 25 Ιουνίου αντίστοιχα, αναδεικνύοντας την ιστορική διάσταση μιας εποχής και κάποιων συγκεκριμένων γεγονότων μέσα από τη δραματοποίησή τους. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην Πολιτιστική Γειτονιά της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, που αναπτύσσεται κατά μήκος των Βυζαντινών Τειχών και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

THE/SALONIKI SOUND FESTIVAL 2018

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την δημιουργική ομάδα SoulFood Thessaloniki παρουσιάζουν το the/Saloniki Sound Festival, από 18 έως 22 Ιουνίου, στην Προβλήτα 1, στο λιμάνι.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη δημιουργείται ένα φεστιβάλ μουσικής για 5 μέρες, με παραπάνω από 15 συγκροτήματα και DJs από την Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα διαφορετικοί χώροι μέσα στην πόλη ανοίγουν τις πόρτες τους για jamming sessions και workshops με στόχο να παρουσιάσουν σύγχρονες τάσεις, τεχνικές, αλλά και την πορεία της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα.

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ & ΠΑΣΠΑΛΑ

Δυο σπουδαίες τραγουδίστριες η Μαρία Φαραντούρη και η Έλλη Πασπαλά θα βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 29 Ιουνίου. Ώρα: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Τραγούδια από τα Νέγρικα του Λοΐζου και του Νεγρεπόντη μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου και από τις μπαλάντες του Σαββόπουλου και τα ερωτικά της Καραΐνδρου και του Κυπουργού, έως και τις μελωδικές στιγμές της Ρεμπούτσικα και του Καλαντζόπουλου, δίνουν το στίγμα αυτής της μουσικής συνάντησης. Δεν λείπουν όμως και μεγάλα και σπουδαία τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου με τζαζ αναφορές που τόσο αγαπούν και οι δυο ερμηνεύτριες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.