, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υεμένη: Να τερματιστούν οι εχθροπραξίες ζητούν 35 ΜΚΟ

Τριάντα πέντε τοπικές και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις ζήτησαν την Τετάρτη την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στην Υεμένη, χώρα όπου όπως τόνισαν «14 εκατομμύρια» άνθρωποι πλέον «απειλούνται με λιμοκτονία».
Την κοινή έκκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH), οι ΜΚΟ Δράση κατά της Πείνας (Action Contre la Faim), CARE International, Oxfam, Γιατροί του Κόσμου (Médecins du Monde) και υεμενίτικες οργανώσεις.
«14 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά απειλούνται να λιμοκτονήσουν στην Υεμένη», τονίζουν οι οργανώσεις αυτές. «Περισσότερο παρά ποτέ, επείγει να αναληφθεί δράση», προσθέτουν. «Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου, οι Υεμενίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.»
«Καλούμε τις κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, να αναστείλουν κάθε προμήθεια όπλων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη (…), να καταδικάσουν κάθε επίθεση εναντίον των αμάχων και άλλες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από οποιοδήποτε μέρος και αν διαπράττονται και να υποστηρίξουν διεθνείς έρευνες για αυτές τις παραβιάσεις», συνεχίζει η κοινή ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.