, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΥΜΑΘ: Αποτίμηση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία της Β. Ελλάδας

Συμβάλλοντας εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας την επόμενη ημέρα της πανδημίας, την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12.00, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα έχει συνάντηση εργασίας στο Διοικητήριο με τον Διδάκτορα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Δρ. Κωνσταντίνο Μουτσιάνα.
Θέμα της συνάντησης είναι η εκπόνηση ερευνητικού έργου για την αποτίμηση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην οικονομική δραστηριότητα της Βόρειας Ελλάδας.
Η έρευνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με Επιμελητήρια, θα εστιάζει στην οικονομική αποτύπωση των επιδράσεων της πανδημίας σε επιχειρήσεις και βασικά οικονομικά μεγέθη. Στόχος του ερευνητικού έργου είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων στο πλαίσιο μιας εμπεριστατωμένης μελέτης που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικών στήριξης για την ανασύνταξη της οικονομίας στη Μακεδονία και τη Θράκη, μέσα από την κοστολόγηση των συνεπειών της πανδημίας και την καταγραφή ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.