, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΥΠΑ: Καμία ελληνική αεροπορική εταιρεία δεν έχει Boeing 737 Max

Επίσημη ανακοίνωση για την απαγόρευση πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX εξέδωσε, πριν λίγο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ, Κ. Λιντζεράκο, η εντολή εδόθη χθες σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων και εναρμονισμένη πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμούς, μετά και τη σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), απαγόρευσε από της 12ης Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00 τις πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΥΠΑ.

Επίσης, σημειώνεται πως δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία, αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που να διαθέτει στον στόλο της αεροσκάφη των εν λόγω τύπων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.