, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπεξαίρεση δήμου Θεσσαλονίκης: Αθώοι οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων

Την αθώωση των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχασαν χρήματα από την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 13 υπεύθυνοι τριών Ταμείων την περίοδο της υπεξαίρεσης, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΔΚΥ και ΤΥΔΚΥ, δεν φρόντισαν να ενημερώσουν για τις οφειλές του δήμου με συνέπεια ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης να διευκολύνεται και να υπεξαιρεί χρήματα από το ταμείο του δήμου.  Από το γεγονός ότι δεν καταβλήθηκαν εισφορές του δήμου προς τα συγκεκριμένα ταμεία, αυτά έχασαν το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 5,1 εκ. ευρώ το ΤΣΜΕΔΕ, 1,7 εκ. ευρώ το ΤΑΔΚΥ και 240.000 ευρώ το ΤΥΔΚΥ.

Στις απολογίες τους οι υπάλληλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ακόμη και σήμερα δεν φαίνεται να χρωστά ο δήμος στα ταμεία. Εξαιτίας αυτού μάλιστα η εισαγγελέας της έδρας του Κακουργιοδικείου Ειρήνη Χρυσογιάννη, που είχε προτείνει να καταδικαστούν πέντε εκ των 13 κατηγορουμένων, θα διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθεί για ποιόν λόγο οι υπεύθυνοι των Ταμείων ακόμη και σήμερα δεν έχουν διεκδικήσει τα χαμένα χρήματα.

Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.