, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΥΠΕΞ Λιβύης: Η απέλαση του πρέσβη είναι απαράδεκτη κίνηση

Έντονη ήταν η αντίδραση της Λιβύης στη σημερινή απέλαση του πρέσβη της στην Αθήνα από το ΥΠΕΞ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ Σιγιάλα, δήλωσε πως η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη.
«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. «Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε», είπε.
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει τον Λίβυο πρέσβη της Αθήνας «persona non grata» και να του ζητήσει να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε 72 ώρες.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».
Να θυμίσουμε ότι στον Λίβυο πρέσβη είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει στο υπουργείο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.