, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Παιδείας: Περισσότεροι φέτος στις τάξεις- Μειώθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Την μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών κατά τουλάχιστον 278 άτομα, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Η περικοπή των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από διοικητικές υπηρεσίες εκτός σχολείων ήταν βασική προτεραιότητα της νέας ηγεσίας, επισημαίνεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση.
«Για τη σχολική περίοδο 2019-2020 επετεύχθη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις σε διάφορους φορείς κατά 278 άτομα, σε σύγκριση με τη σχολική περίοδο 2018-2019», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ τέλος επισημαίνεται πως «η έναρξη της σχολικού έτους βρίσκει περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:
Επιστροφή περισσότερων εκπαιδευτικών στις τάξεις. Μείωση των αποσπάσεων σε φορείς
Σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και τη μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η κατάλληλη στελέχωση των σχολικών μονάδων απετέλεσε από την πρώτη στιγμή βασική μας προτεραιότητα.
Για το λόγο αυτό, πέρα από όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δρομολογήθηκαν αμέσως και ολοκληρώνονται βάσει και των τελευταίων καταγεγραμμένων κενών, τέθηκε παράλληλα ως στόχος η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς. Και ο στόχος αυτός υλοποιήθηκε στο ακέραιο, καθώς για τη σχολική περίοδο 2019-2020 επετεύχθη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις σε διάφορους φορείς κατά 278 άτομα, σε σύγκριση με τη σχολική περίοδο 2018-2019.
Η έναρξη της σχολικού έτους βρίσκει περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.