, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Υπό διάλυση το Α.Τ Ευόσμου- Κορδελιού. Tι καταγγέλλουν αστυνομικοί

Οι ελλείψεις σε αστυνομικούς, παρατηρούνται και σε άλλους δήμους, ωστόσο η κατάσταση στο Α.Τ. Ευόσμου έχει φτάσει στο «απροχώρητο», σύμφωνα με όσα λέει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τσαϊρίδης Θεόδωρος.
«Υπάρχει τεράστια έλλειψη. Θα έπρεπε να λειτουργεί με 83 αστυνομικούς και αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 35», σημειώνει ο κ. Τσαϊρίδης.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Η εύρυθμη λειτουργία του ΑΤ διαταράσσεται και οι πολίτες δεν μπορούν να νιώσουν το αίσθημα της ασφάλειας. «Τεράστιο το πρόβλημα στην αστυνόμευση. Υπάρχει μόνο ένα όχημα. Πολλές φορές μένει ολόκληρος ο Δήμος χωρίς περιπολικό», υπογραμμίζει στο ΡΘ ο κ. Τσαϊρίδης.
«Απόσπαση στην απόσπαση»
Για πελατειακό σύστημα και ρουσφέτια στην Αστυνομία κάνει λόγο στο ΡΘ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τσαϊρίδης Θεόδωρος.Οι αποσπάσεις, προκειμένου προσωρινά να καλυφθούν τα διάφορα κενά στα Αστυνομικά Τμήματα, είναι συχνό φαινόμενο. Οι αποσπάσεις ωστόσο, δεν λύνουν το πρόβλημα.
«Η μόνη απάντηση που λαμβάνουμε είναι <απόσπαση στην απόσπαση>. Η ηγεσία έβγαλε ανακοίνωση – διαταγή προς όλες τις άλλες διευθύνσεις για απόσπαση στο Α. Τ. Ευόσμου. Αφού υπάρχουν ήδη 16 αστυνομικοί αποσπασμένοι από το Α. Τ.. Ευόσμου- Κορδελιού προς άλλες υπηρεσίες. Γιατί δεν τις κόβουν αυτές τις αποσπάσεις;», σημειώνει ο κ. Τσαϊρίδης.
Την ώρα που η εγκληματικότητα κορυφώνεται στις δυτικές συνοικίες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζητά, με ανακοίνωσή της, να σταματήσουν άμεσα οι αποσπάσεις και να επιστρέψουν όλοι οι αστυνομικοί στα Α. Τ. της πόλης.
«Αν δεν υπάρχει αστυνόμευση ποιος θα καταπολεμήσει το έγκλημα;», επισημαίνει ο κ. Τσαϊρίδης, προσθέτοντας «Δυστυχώς στην αστυνομία επικρατεί το ρουσφέτι».
Για κλιμάκωση των ενεργειών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αν δεν εισακουστούν τα αιτήματα τους, κάνει λόγο ο κ. Τσαϊρίδης: «πρέπει οι αστυνομικοί να δουλεύουν σαν άνθρωποι. Θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες, γιατί στην πόλη μας αυτό που συμβαίνει είναι άνευ προηγουμένου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.