, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπ. Δικαιοσύνης: Η απάντηση για την ανομία στις φυλακές

Απαντήσεις έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την ανομία στις φυλακές, επισημαίνοντας ότι«κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Δικαιοσύνη».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι «η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές, αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή, όσο και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το υπουργείο κάνει γνωστό ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.