, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπ.Υγείας: Διευκρινήσεις για τις ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης, έδωσε με ανακοίνωσή το υπουργείο Υγείας.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά την επίταξη της “Euromedica Γενικής Κλινικής”, αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και θα δέχεται ασθενείς που δεν νοσούν με κορωνοϊό, αφού ο όμιλος παραχώρησε για περιστατικά covid το κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

“Μετά από εποικοδομητική διαβούλευση του Υπουργείου Υγείας με την διοίκηση του ομίλου Euromedica, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εθελούσιας χρήσης και των 200 κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή» για ασθενείς COVID-19.
Συνεπώς, η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης της οποίας η επίταξη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα δέχεται ασθενείς non COVID σε απλές κλίνες και στη ΜΕΘ. Η προσφορά αυτή αυξάνει τον διαθέσιμο αριθμό κλινών προς το Ε.Σ.Υ. από τον συγκεκριμένο όμιλο, σε 410.
Η Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» παραμένει σε επίταξη, ενόσω οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους ως προς την ασφαλή χρήση των διαθέσιμων κλινών.”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.