, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υψηλά κέρδη για την ΕΥΑΘ

Υψηλή χαρακτηρίστηκε η κερδοφορία της ΕΥΑΘ ΑΕ για το 9μηνο του 2012, με τον τζίρο να ανέρχεται στο ποσό των 53,9 εκ. ευρώ έναντι 55,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας μείωση μόλις κατά 2,27%.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, η μικρή μείωση καταγράφημε «με δεδομένη τη μείωση της κατανάλωσης κατά 5% και τη μεγάλη συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας».  Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 21,5 εκατ. ευρώ έναντι 23 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας μείωση 6,67%, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 17,8 εκατ. ευρώ έναντι 18,9 εκατ. ευρώ (μείωση 5,98%). Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 14,2 εκατ. ευρώ έναντι 15 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού 9μήνου (μείωση 5,33%).
«Η ΕΥΑΘ πέτυχε αυτά τα αποτελέσματα χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Αδιαπραγμάτευτη θέση μας παραμένει η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών απέναντι στους καταναλωτές μας και η προστασία του περιβάλλοντος. Το άφθονο υγιεινό και φθηνό νερό κι ο σεβασμός στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις ιδιαίτερα του Θερμαϊκού αποτελούν βασικούς κανόνες λειτουργίας της ΕΥΑΘ τώρα και στο εξής, ανεξάρτητα από τις μελλοντικές συνθήκες της εταιρείας», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Νίκος Παπαδάκης.
 

#Tags: ΕΥΑΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.