, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δύο περιοχές

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή, 20 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Οι περιοχές αυτές είναι στη Ρόδο, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Σύμη αλλά και σε τμήμα της Μεσσηνίας και της Λακωνίας στην Πελοπόννησο.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.