, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φίλης: «Ιδιοκτήτες του κινήματος» όσοι δεν μας άφησαν να μπούμε στο Πολυτεχνείο

«Ιδιοκτήτες του κινήματος» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης στο ΘΕΜΑ 104,6 όσους εμπόδισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο το πρωί της Παρασκευής.
«Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε καμία παράταξη. Τώρα που αντιμετωπίζουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς τέτοιες αντίληψης ιδιοκτησίες εγγράφονται στην αμφισβήτηση των ακροδεξιών» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.
Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε υποστήριζε το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείουκαι όχι υπέρ της ιδιοκτησίας» συμπληρώνοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης – υπάρχουν προσμονές αλλά όχι διαδηλώσει – μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα».
Στην παρατήρηση αν η αντίδραση τροφοδοτήθηκε από όσα είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο Thesssaloniki Summit, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «δεν περίμεναν τον Πάιατ οι ιδιοκτήτες του κινήματος».
Όπως είπε «δεν υπάρχει πολιτική μεταστροφή (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) υπάρχει ανταπόκριση στις κοινωνικές απαιτήσεις. Θέλουμε να λύσουμε το Μακεδονικό, το επιλέγουμε, συμφωνούμε, προχωρούμε, δεν μας επιβάλει κανείς τη δική μας πολιτική».
«Εμείς δεν προστατεύουμε κανένα ακραίο» είπε ακόμη ο πρώην υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι «όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος μιας συνεχούς βιας που ξεκινά από την τρομοκρατία και φτάνει μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλιθιότητες». «Καταδικάζουμε ιδεολογικοπολιτικά τα φαινόμενα βιας αλλά δεν απαντάμε με βια στη βια».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι «λάθος ο ενδοαριστερός εμφύλιος πολεμος που κερδίζει ο αντίπαλος που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι δυνάμεις της συντήρησης».
Ο Νίκος Φίλης παρατήρησε ακόμα ότι «με προκλητικό και αναιδή τρόπο ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου».
Ερωτηθείς, τέλος, αν είναι δίκαιες οι αντιδράσεις της κυβέρνησης που από το σύνθημα ότι για το Πολυτεχνείο φταίνε οι Αμερικανοί τώρα έχει γίνει συνεργάτης των ΗΠΑ, ο κ. Φϊλης είπε ότι «σήμερα η αμερικανική πολιτική με τον Τραμπ είναι αιτία απειλής πολέμου και αναφερόμαστε στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή» αλλά «ως κυβέρνηση αναγκαζόματε να διαδραματιζούμε ένα ρόλο πιο κυβερνητικό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.