, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φίλης: Το μείζον θέμα είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο Κουφοντίνας

Αναφερόμενος στην «επίθεση στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κίνηση συμπαράστασης αναρχικών στο Δημήτρη Κουφοντίνα με «παράσταση» σε παρακείμενο γραφείο ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, που οδήγησε αστυνομικό του κ. Βαρβιτσιώτη, μάλλον από φόβο, όπως εκτίμησε ο πρώην υπουργός, να πυροβολήσει στον αέρα.

«Το μείζον θέμα είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο Κουφοντίνας», είπε ο κ. Φίλης. «Έχει καταδικαστεί σε μία ποινή, για τα εγκλήματά του ως ο εκτελεστής της 17Ν. Έχει δικαιώματα εκεί μέσα όμως και δικαίωμα να παίρνει τις άδειές του. Πήρε την άδεια και επέστρεψε, δύο φορές. Από ότι έμαθα, αντιμετωπίζουν πειθαρχικό έλεγχο οι εισαγγελείς του Κορυδαλλού που του έδωσαν την άδεια. Δηλαδή, αυτοί που του αναγνώρισαν το δικαίωμα που έχει εκ του νόμου. Και τώρα υπάρχει φόβος, ή μια αναστολή, να του δώσουν άδεια.».

Σύμφωνα με το Νίκο Φίλη: «Ο Κουφοντίνας εκτελεστής υπήρξε, σκληρό καρύδι είναι, μπορεί να φτάσουμε σε καταστάσεις που δεν τιμούν τη Δημοκρατία και δεν έχουν κανένα ανθρωπισμό μέσα τους. Πρέπει να προσέξουμε. Να καταλάβουμε ότι και ένας καταδικασμένος για εγκλήματα, έχει δικαιώματα εκ του νόμου και του Συντάγματος. Η Δημοκρατία βεβαίως τιμωρεί με νόμους, αλλά δεν εκδικείται.».

 

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.