, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον Κωστή Μοσκώφ και το Βιτσέντζο Κορνάρο

Στους Βιτσέντζο Κορνάρο και Κωστή Μοσκώφ είναι αφιερωμένο σήμερα το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο χώρο του Φεστιβάλ (εξέδρα – άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου) έχει ως εξής:

  • Στις 7 το απόγευμα την αυλαία θα ανοίξει ο Χορευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ΄΄Ήπειρος΄΄, παρουσιάζοντας χορούς από την Ήπειρο με το χοροδιδάσκαλο Στέφανο Πατσιά.

 

  • Στη συνέχεια, στις 8.45 μ.μ., οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Νεφέλη Ανθοπούλου και Δημήτρης Τσιλινίκος θα διαβάσουν αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» του Β. Κορνάρου. Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζο Κορνάρο, στα πλαίσια του Έτους 2018 «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Βιβλίου.

 

  • Στις 9 το βράδυ θα γίνει η εκδήλωση-αφιέρωμα για τον ιστορικό συγγραφέα Κωστή Μοσκώφ, 20 χρόνια από το θάνατό του, με ομιλητές το βουλευτή Θεσσαλονίκης Κώστα Ζουράρι και το δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η σύζυγος του Κωστή Μοσκώφ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.

 

* Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα λειτουργεί έως τις 17 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας είναι:

– καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ
– τις Κυριακές και το πρωί από τις 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 έως 23.00.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.