, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φεστιβάλ Θάλασσας στη Χαλκιδική: Όμορφες βραδιές δίπλα στο κύμα- Όλο το πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ Θάλασσας επιστρέφει στη Χαλκιδική και ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 15 Ιουλίου. Μας προσκαλεί να το επισκεφθούμε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών.

Στο Φεστιβάλ Θάλασσας θα φιλοξενηθούν και φέτος το καλοκαίρι πλήθος συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Το Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών χωρητικότητας 2000 θέσεων είναι χτισμένο ακριβώς δίπλα από τη θάλασσα. Η αμφιθεατρική πλευρά του εκτείνεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας ενώ η εικόνα που αντικρίζουν οι θεατές είναι, δυτικά το βουνό των θεών ο Όλυμπος και ακριβώς μπροστά τους το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!
Το φεστιβάλ Θάλασσας πραγματοποιείται από τον Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.
Σκηνοθεσία : Γιάννη Μπέζος
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.
Παιδική παράσταση :ΛΑΧΑΝΑ & ΧΑΧΑΝΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ένα σύγχρονο μιούζικαλ για παιδιά, με εξαιρετικούς συντελεστές,γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ»
Μουσική & σενάριο Τάσος Ιωαννίδης, Σκηνοθεσία : Χρήστος Τριπόδης – Τάσος Ιωάννιδης
Πρωταγωνιστούν : Βασίλης Ζώης, Φαίη Ψωμαδάκη, Άννα Βασιλείου, Αλέξανδρος Σαριπανίδης, Μιχάλης Τριπόδης, Χρήστος Τριπόδης
ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ – του William Shakespeare, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 
Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο.
Μετάφραση : Γ.Μπλάνας , Σκηνοθεσία : Αιμίλιος Χειλάκης-Μανώλης Δούνιας, Μουσική : Κων/νος Βήτα
Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης,Αθηνά Μαξίμου,Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Βάρθης, Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής
ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η απίστευτη φαρσοκωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού, υπόσχεται απροσποίητο και άφθονο γέλιο.
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη
Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ του ΜΟΛΙΕΡΟΥ – ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι.
Σκηνοθεσία : Πέτρος Φιλιππίδης
Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Λαέρτης Μαλκότσης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νεφέλη Κουρή , Ρένος Ρώτας, Θάλεια Σταματέλου, Χάρης Χιώτης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης
Παιδική παράσταση: Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Στους δύο βασικούς ρόλους πρωταγωνιστούν γνωστά πρόσωπα απ’ το θέατρο και την τηλεόραση, όπως ο ΝίκοςΑναδιώτης στο ρόλο του τέρατος και η Ευγενία Τσαούση στο ρόλο της πεντάμορφης
“Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ” ένα έργο το οποίο μεγάλωσε γενιές και γενιές, έγραψε το 1870 η μυθιστοριογράφος ΣΟΥΖΑΝ ΜΠΑΡΜΠΟ ΝΤΕ ΒΙΛΕΝΕΒ, με καταγωγή από την πόλη του Φωτός,
Αυτή την υπέροχη ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι εμπλουτισμένη με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, γέλιο, θέαμα.
Πρωταγωνιστούν : Νίκος Αναδιώτης, Ευγενία Τσαούση, Στέλλα Μπονάτσου, Αντώνης Ταμβακάς και ο Αργύρης Σαζακλής
Μουσική : Γιάννης Ζουγανέλης
ΛΩΞΑΝΤΡΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.
Πρωταγωνιστούν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά, Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη
«Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο Σωκράτης υπόσχεται να «φοράει» τα καλύτερά του: τα πιο αγαπημένα του (σας) τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα φωτεινά και τα χιλιοτραγουδισμένα ή μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει και θα μας ενώσει πάλι.
Παρέα με την εκλεκτή μπάντα του και το χαμογελαστό ταλαντούχο κορίτσι που τον συνοδεύει τα δύο τελευταία χρόνια, την Ιουλία Καραπατάκη.
TOC TOC του Laurent Baffie – ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία, συγκινεί, ψυχαγωγεί και χαρίζει άφθονο γέλιο στους θεατές… αποδομώντας τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές και τις ιδεοληψίες… μέσα από τον μόνο δρόμο που μας έχει απομείνει…τον δρόμο…της αγάπης!
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη
Παιδική παράσταση: ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ και την υπέροχη μουσική του.
Όμως η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία.
Η σκέψη ήταν να διαλέξουμε ή να φτιάξουμε ιστορίες, κάθε μία από τις οποίες, θα μας βοηθούσαν να αναδείξουμε τις αξίες της ζωής, όπως: αγάπη, συνέπεια, εντιμότητα, συνεργασία, υπευθυνότητα, καλοσύνη
Πρωταγωνιστούν : Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ,
Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας
ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ του Μολιέρου – ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.
Σκηνοθεσία : Θέμης Μουμουλίδης
Πρωταγωνιστούν : Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ – ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Με αφετηρία αγαπημένες από όλους μελωδίες, μας καλεί σε ένα ταξίδι από το «Άγγιγμα Ψυχής», το «Μόνο στα Όνειρα» και το «Πάρτι», το «Δεν Φεύγω», το «Για Σένα», και το «Όλα ή Τίποτα», μέχρι το «Έρωτας Αγκάθι», την «Σαϊτιά», αλλά και το «Ένα Πρωινό» από το πρόσφατο Da Capo.
Ένας απολαυστικός κ μοναδικός Μιχάλης Χατζηγιάννης σε μια εκπληκτική συναυλία με τα πιο γνωστά και τρυφερά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΑΒΥ SHARK – ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το “Pink Fong Baby Shark Live Musical” είναι μία καταιγιστική θεατρική περιπέτεια, που περιέχει το πασίγνωστο αυθεντικό αγαπημένο τραγούδι “Pink Fong’s Baby Shark” με τις πρωτοφανείς σε παγκόσμια κλίμακα 2,6 δις προβολές στο YouTube και τα πιο γνωστά Αγγλικά παιδικά τραγούδια του Pink Fong.
Ένα show που αποτελεί μια διασκεδαστική εκπαιδευτική διαδικασία μάθησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ – ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου. «Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.
Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο.
Πρωταγωνιστούν: Κάθρυν Χάντερ, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γενατάς,
ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο.
Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.
Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το
αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αργύρης Αγγέλου, Ηλίας Μελέτης και Χάρης Γρηγορόπουλος.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάνος Καρατζογιάννης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.