, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φεστιβάλ Καννών: Στην κριτική επιτροπή ο Γιώργος Λάνθιμος

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ, ο Γάλλος δημιουργός κόμικς Ενκί Μπιλάλ και ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό θα απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, την κριτική επιτροπή του 72ου Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο σηκώνει αυλαία στις 14 του μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες θα περιστοιχίζουν τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Μεξικανό σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, το όνομα του οποίου είχε ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

 
Στην επιτροπή, η οποία θα απομείνει τα βραβεία της στις 25 Μαΐου, θα συμμετάσχουν, επίσης, η ηθοποιός και σκηνοθέτις από τη Μπουρκίνα Φάσο Μεμουνά Ντιάγε όπως και άλλοι τρεις σκηνοθέτες και σεναριογράφοι: η Αμερικανίδα Κέλι Ράικαρντ, η Ιταλίδα Αλίτσε Ρορβάκερ και ο Πολωνός Παβέλ Παβλικόφσκι.

Στο κόκκινο χαλί της φετινής διοργάνωσης θα δούμε, μεταξύ άλλων, τους Τζιμ Τζάρμους, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Κεν Λόουτς αλλά και τον Μαραντόνα με τον Έλτον Τζον.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.