, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

A.Φλαμπουράρης: Oι πλειστηριασμοί να στοχεύσουν στα μεγάλα δάνεια και στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Φλαμπουράρης παραθέτει στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία «η πρώτη κατοικία καταλαμβάνει κατ’ ανώτατο το ένα τέταρτο των κόκκινων δανείων».
Με αυτό το δεδομένο, όπως επισημαίνει, οι πλειστηριασμοί πρέπει να στοχεύσουν πρώτα στα μεγάλα δάνεια και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Η έννοια αυτή τονίζει «δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στον φτωχό και μικρομεσαίο πολίτη, άνεργο, μισθωτό, συνταξιούχο ή μικροεπιχειρηματία», διευκρινίζει ο υπουργός Επικρατείας που καλεί τις τράπεζες «να θυμούνται την αναπτυξιακή αλλά και την κοινωνική τους διάσταση, όταν μάλιστα οφείλουν την επιβίωσή τους στον Έλληνα φορολογούμενο».
Ο υπουργός σημειώνει ακόμη πως «η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να εξαντλήσει τον συνταγματικό της χρόνο».
Για τον Γιάννη Στουρνάρα, τέλος, αναφέρει ότι επιδιώκει τη συνεργασία μαζί του «για την καλύτερη και ισχυρότερη συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ανάπτυξη της χώρας, με ανάπτυξη των δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κοινωνική ευαισθησία για τους αξιοπρεπείς μισθούς».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.