, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια, μόλις, ο EMA γνωμοδοτήσει θετικά για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διευκρινίζοντας ότι μια απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.
Το εμβόλιο αυτό που είναι μιας δόσης μόνο θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν λάβει το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ.

“Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V. “, ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.
Οι Ευρωπαίοι ειδικοί “θα μπορούσαν να διατυπώσουν μια γνώμη στα μέσα Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου είναι επαρκώς πλήρη και πειστικά”, σύμφωνα με τον EMA.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson υποβλήθηκε σε συνεχή αξιολόγηση από τον ΕΜΑ από την 1η Δεκεμβρίου.
Τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση έως σήμερα για τη διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον. Εκατό εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο, εάν το εμβόλιο εγκριθεί.

Η πρόεδρος της Κομισιόν για την αίτηση της Johnson & Johnson στον ΕΜΑ 

Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν καλωσορίζοντας την είδηση για την αίτηση της Johnson and Johnson για υπό όρους αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε:

«Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την COVID19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν».

Από την πλευρά της, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου έκανε λόγο για ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειες της ΕΕ να εξασφαλίσει περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου σημείωσε:

«Θετικά νέα για το εμβόλιο για την COVID19, με την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για υπό όρους αδειοδότηση. Είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.