, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Φυλάκισαν” 13 αλλοδαπούς σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη- Ζητούσαν χρήματα εκβιαστικά

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άτομα, τα οποία ενέχονται σε περίπτωση αρπαγής και εκβίασης 13 αλλοδαπών.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 62 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της ληστείας και για παράβαση της Νομοθεσίας Περί Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπών διατάξεων.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε καταγγελία, χθες (15-01-2018) στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα για αρπαγή 13 αλλοδαπών και παράνομη κατακράτησή τους σε αγροτική περιοχή της Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, οι οποίοι εντόπισαν και απελευθέρωσαν από αποθήκη της προαναφερόμενης περιοχής, δέκα αλλοδαπούς που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από τους δύο συλληφθέντες. Από τα 13 άτομα, τα τρία κατάφεραν να διαφύγουν και να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια από περιοχή του Έβρου με τη συνδρομή λαθροδιακινητών και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην εν λόγω αποθήκη.

Εκεί, οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς, απαιτούσαν εκβιαστικά τόσο από τους ίδιους όσο και από οικείους τους, την καταβολή χρηματικών ποσών, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν από την κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων και την αποθήκη, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ, δύο διαβατήρια και δύο ταυτότητες Πακιστανικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.